Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde bir anaokulu tarafından başlatılan 'Kendi Oyuncağını Kendin Yap' projesi kapsamında toplanan atık eşyalar öğrencilere oyuncak olarak geri döndü.
Yüksekova İlçesi'nde öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirmek, el becerilerine katkıda bulunmak ve maddi imkansızlıklar nedeniyle alınamayan oyuncakların yapımı için Güngör Mahallesi Anaokulu öğretmenleri tarafından 'Kendi Oyuncağını Kendin Yap' projesi başlatıldı. Öğretmenlerin velilerden istediği kullanılmayan su-meyve suyu şişesi, boncuk, ip, karton kutu, kumaşlar okula getirildi. Getirilen atık eşyalar, öğretmen ve öğrenciler tarafından oyuncağa dönüştürüldü. Güngör Mahallesi Anaokulu Müdürü Cansu Altun, projeyi veliler ile birlikte hazırladıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Okulumuzda hem öğrencilerin becerilerini geliştirmek hem de, öğrencilere kendi yaptıkları oyuncaklara sahip olabilmeleri için başlattığımız Kendi Oyuncağını Kendin Yap' projesi büyük ilgi gördü. Bizde veliler ile birlikte çalıştığımız bu projeden oldukça keyif aldık. Velilerimize, onların çöp olarak nitelendirdiği bizim de oyuncak yapımında kullanabileceğimiz eşyaları getirmelerini istedik. Getirilen kullanılmayan eşyalarla veliler ve çocuklarımızla birlikte çok güzel oyuncaklar yaptık. Etkinliğimiz amacına ulaşmış sayılır. Amaç imkansızlıklar içinde olan okulumuza destek vermek. Okulumuza herkesin destek vermesini istiyoruz"

FOTOĞRAFLI