Samsun'un Tekkeköy ilçesinde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmalarında evlerine piyasa değerinin altında fiyat vermesine adeta isyan etti. Vatandaşlar, kamulaştırma yapılan binalarına astıkları pankartla destek istedi. 

Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda şunları söyledi:

"Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na... Mazlumun ahı titretir arşı. Tekkeköy'de kamulaştırma adı altında yaptığınız çalışmaları, 'yasalar bunu gerektiriyor' diyerek kelepir fiyatına evlerini vatandaşın elinden almak ne insani ne de ahlakidir. Cumhurbaşkanımız sizlere 'vatandaşın mağduriyetini giderin' diyor. Vatandaşı mağdur edin demiyor. Birazcık vicdanınız kalmışsa eğer gereğini yaparsınız. Yok bildiğimizi yaparız derseniz şunu bilin ki ne bu dünyada ne de ahirette bunun hesabını veremezsiniz. Büyük ve Solmaz aileleri sizden çözüm bekliyor. Size ucu dokunduğu zaman hangi yasaları kullanıyor iseniz yetki de mevki de sizde bu aileleri mağdur etmeden bu meseleyi çözün derim. Bu konunun sonuna kadar da takipçisi ve şahidi olacağım bilesiniz."

Vatandaşların astıkları pankartta şu ifadeler yer alıyor:

"Yıkmak kolay, yapmak zor. Bugün bize yarın size. Desteğinizi bekliyoruz... Ev sahibi yapan reisin ev yıkan yerel yönetimi. Yuva sahibi yapmak için uğraşan reisin yuva yıkmak için uğraşan belediye başkanları."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.