Osmaniye’de şehit yakınları ve gazilere ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Cebelibereket Kültür Merkezi'nde Çanakkale Şehitlerini Anma ve Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Oduncu, şehit yakınları ve gazilere sahip çıkmanın bir görev olduğunu söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Çanakkale Zaferini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Nebiha Baz isimli öğrencinin ‘Bayraksız Olamam’ şiirini okumasının ardından Vali Menmet Oduncu, şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası takdim etti. Vali Mehmet Oduncu, memleket uğruna canını feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini ve onların manevi huzurunda saygıyla eğildiğini söyledi.

Şehitlere, onların ailelerine ve gazilere sahip çıkılması gerektiğini, bunun bir görev olduğunu vurgulayan Oduncu, “Şehitlerimiz bu dünyadan ayrıldılar fakat gittikleri yerde inşallah rahat ediyorlar. Bizim inancımıza göre şehitler ölü değildir.” dedi.

Törende Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, günün anlamına uygun türküleri seslendirdi. Törene, Vali Oduncu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenden sonra, şehit yakınları ve gazilere Polisevi'nde yemek verildi.