Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı'nı memleketi Denizli'de geçirdi. Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Zeybekci, HDP'li iki bakanın istifa edip, metin okumasıyla ilgili olarak, "Onlara ait olmayan bir metin okudular. Bence birilerinin ellerine tutuşturdukları, son dereceye basit ve aciz bir metindi" dedi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli'de Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Ak Parti Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ile ilçe belediye başkanları ve partililerle bayramlaşan Bakan Zeybekci, daha sonra partililere yönelik konuşma yaptı. Terör olaylarıyla ilgili konuşan Bakan Zeybekci, "Ramazan bayramından bugüne maalesef memleketimizde kardeş kanı akıyor. Memleketimizde maalesef kirli eller yeniden devreye girdi. Ülkemizde yeniden anaların gözyaşları sel olsun istiyorlar. Yeniden bu ülkede kardeş kardeşe kem gözle baksın isteniyor. Allah'ın izniyle bu millet bu illete, bu hainliğe en önemli ilacıyla kökünden kurutan ilacıyla cevap verecek. O da birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmadır. Bunlar, biz kol kola gönül gönüle oldukça Türk, Kürt, Alevi, Sünni bütün güzellikleriyle el ele oldukça bunlar kahrolacak kahrolup, çatlayıp, yok olup gidecek. Bunun ilacı bu. Biz biliyoruz. Bunların ilacının bu olduğunu, bunlar bu panzehire ne kadar düşman olduklarını biliyoruz. Bu operasyonlar sonuna kadar devam edecek durmayacak. Bunların elebaşları dünyanın neresine giderse gitsin, bulunup, masum kanların hesabı soruluncaya kadar devam edecek. İnleri başlarına yıkılacak, dünyaları başlarına yıkılacak. Şimdilik bunların hesabı sorulacak ama kalıcı çare birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir" dedi. 
AK PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEK 
Bakan Zeybekci, 1 Kasımdaki seçimle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: "Yenilenen seçimlerde Ak Partimiz yeniden bir doğuşu, yeniden bir şahlanışı, hafif üzerindeki tozları silkeleyerek gümbür gümbür gelecek. 1 Kasım günü yeni bir şahlanış sergileyecektir. Allah'ın izniyle seçimde muhteşem bir zaferle çıkacağız." 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurban bayramı mesajını verdikten sonra gazetecilerin HDP'li iki bakanın istifa edip, metin okumasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Zeybekci, "Bakanlar kurulunda gündemin açılış konuşmasından sonra HDP'yi temsilen bakanlar kurulunda olan iki bakan sırasıyla söz aldı. Gayet demokratik bir şekilde, gayet makul olgun, nezaketli bir üslupla kendilerinin hükümette daha fazla görev yapmayacağını, ayrılmak istediklerini beyan ettiler. Bazı sözler, bazı şikayetlerde bulundular. Onun üzerine Sayın Başbakanımızda, devlet adamı milliyetçi, ülkesini ve vatanını yürekten seven biri olarak, bunların asıl sebebinin o bölgede bölücü terör örgütü olduğunu, tonlarca bombayı patlatanın kim olduğunu, hendekleri tuzakları kuranın mayınlarını kuranın kim olduğunu, şehirlerde terör eylemlerini yapanların kim olduğunu, barajları, okulları, yolları yapan müteahhitlerin ve milletin değerlerini yok edenlerin kim olduklarını sordu. Bunları asıl yapanların terör örgütünü olduğunu asıl sorgulanması gereken terör örgütü olduğunun altını çizdik. Son derece kibar bir şekilde ayrıldılar. Bakanlar kurulu devam etti. Bakanlar kurulundaki görüşme tarzının içeriğinin dışında alakası olmayan, göründüğü kadarıyla ellerine tutuşturulan bir metinin başlarında birisiyle ilk defa okudukları her halinden belliydi. Onlara ait olmayan bir metin okudular. İçerdeki bakanlara yakışmayan bir tarz ortaya koydular. Gerek Cumhurbaşkanımız zaten, nedense başta muhalefet olmak üzere terör örgütü bazı kesimlerin doğrudan hedefinde, sayın Başkanımız hedef alınarak son dereceye yakışıksız açıklamalar yapıldı. Bence birilerinin ellerine tutuşturdukları son derece basit, son derece açık, son derece aciz bir metindi" dedi. 
Bakan Zeybekci, Mekke'deki hacı faciasıyla ilgili olarak ise, "Müslümanlar inşallah, sevdiklerine kavuşurlar. Şeytan taşlama alanı milyonlarca hacının, 3 ile 5 bin metrekarelik alanda geçiş güzergahı var. Orası çok iyi yönetilmese böyle sıkışıklıkları her daim yaşamayı ve bu riski barındırıyor. Her ne kadar üç kat haline getirilmiş olsa da, zamanında bu kalabalığın bir katta bir araya geldiğini düşünün. Üç katta olsa bence iyi sevk edilmesi gerekiyor. Çok üzücü bir kaza" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI