SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, transfer yasağı getirilmesi nedeniyle son gün prensipte anlaştığı futbolcularla sözleşme imzalayamadı.

Samsunspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, futbolcu alacakları ile SGK ve vergi borçları nedeniyle kulübe daha önce iki kez getirilen transfer yasağının oluşturulan kaynaklarla kaldırıldığını hatırlatıldı. 

Son olarak eski futbolcuları Atilla Özmen'e olan borç nedeniyle kulübe bu sezon üçüncü kez 28 Ağustos'ta transfer yasağı getirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu futbolcuya olan borç nedeniyle getirilen transfer yasağının başladığı saatten transferin sonlandığı tarih olan 31 Ağustos gecesine kadar yönetim kurulumuz sorunun çözümü için seferber olmuş, şehrimizin tüm dinamiklerini bilgilendirilmiştir. Ancak ne yazık ki tüm çabalara rağmen transfer yasağı kaldırılamamıştır. Bu yasağa neden olan futbolcu ile yapılan tüm görüşmeler olumsuz sonuçlanmış, hatta tarafımızdan hazırlattırılan banka teminat mektubu da Türkiye Futbol Federasyonu ve oyuncu tarafından kabul edilmemiştir. Bu nedenlerle takımımızın takviyesi amacıyla düşünülen mevkiler için görüşülen ve ön anlaşma yapılan futbolculara lisans çıkartılamamıştır. Bununla birlikte büyük inançla bir araya getirdiğimiz kadromuzun ve kadroyu güvenle teslim ettiğimiz teknik ekibimizin Samsunspor'umuzu hak ettiği mevkilere getireceklerinden kuşkumuz yoktur."

Öte yandan, Gençlerbirliği'nden kiralanması için anlaşma sağlanan Ferhat Görgülü'nün de transfer yasağı nedeniyle lisans çıkartılamadığı için geri gönderildiği bildirildi.