ÇORUM (AA) - Çorum'da, arkadaşlık teklifini kabul etmeyen kızın annesini tüfekle yaralayan sanık, 15 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Suzan K'yi (37) tüfekle başından yaraladığı iddiasıyla "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Satılmış Şirin (20), Suzan K'nin eşi Mehmet K. ile taraf avukatları katıldı.

Mehmet K, duruşmadaki ifadesinde, yapılanın canilikten başka bir şey olmadığını vurgulayarak, "Olaydan sonra aldığı yara nedeniyle eşimin kulağı artık duymuyor. Sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık Şirin ise "Diyecek bir şey yok, pişmanım" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığa "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Çorum'da 11 Mart'ta arkadaşlık teklifinde bulunduğu ancak olumlu yanıt almadığı Z.K'nin (16) Buharaevler Mahallesi'ndeki evine giden Satılmış Şirin, av tüfeğiyle anne Suzan K'ye ateş etmişti. Ağır yaralanan Suzan K, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmüştü. Olaydan sonra kaçan ve ailesi tarafından polise teslim edilen Şirin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.