Cennet mekân, Ulu Hakan, Sultan II. Abdülhamid’in ölümünün 97. Yılı anısına Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajda dünya lideri bir dehahı yetiştirmiş bir medeniyetin müntesibleri olarak herkesin zihninde ve gönlünde önemli bir değeri olan Sultan Abdülhamid Han’ı minnet, özlem, dua ve şükranla yâd ettiklerini ifade eden Kacır, şöyle devam etti:
Dünyanın son evrensel hükümdarı, II. Abdülhamid Han, Entelektüel, hayırsever ve hepsinden daha önemlisi bir büyük medeniyet duruşu adına hakikatin temsilcisi ve milletinin büyük ve uzun vadeli çıkarları uğruna kendi ikbalini gözünü kırpmadan feda edebileceklerin “gerçek liderler” olduğunun ete kemiğe bürünmüş haliydi. Tanzimat sonrasındaki Batı’ya kontrolsüz, körü körüne yönelişin karşısında inatla duran, kök ve cevherin müdafaasını son bir gayretle yapan muazzam bir devlet adamıydı. Ruhu şad olsun.
II. Abdülhamit Han’ın güzel ahlakı, dine olan bağlılığı, edep ve hayâsının derecesi, akıl ilim ve adaletinin çokluğu, milleti için gece-gündüz çalışması, düşmanlarına bile iyilik yapması, Onun tahttan indirilmesinin üzerinden 10 yıl geçmeden imparatorluğun dörtte üçünün elden çıkması, memleketi 33 yıl nasıl idare ettiğine en açık delildir. Yine Abdülhamid Han’ın tahttan indirilmesiyle beraber kan gölü haline çevrilen Ortadoğu’da hala huzurun tesis edilememiş olması, Arap âleminin siyonizmin oyuncağı haline gelmesi birlik ve beraberliklerinin dağılması sadece kendi coğrafyalarına değil tüm dünyaya çok ağır bedeller ödetmiştir.
Mekânın Cennet Olsun, Ey Yüce Sultan…
Müslüman Dilendirmezler Cemiyetimizin kuruluşunun gerçekleştiği 1910-15 li yıllarda Osmanlı devletinin zayıfladığı ve kendisi hakkında çok ağır ithamların yapıldığı Anadolu’da Vaktiyle İttihat ve Terakki fırkasının içinde Abdülhamid Han’a düşmanlık eden Rıza Tevfik ve Süleyman Nazif, pişmanlıklarını aşağıdaki şiirleri ile dile getirmişler ve asrın koca sultanının kadru kıymetini bilmediklerini üzülerek ifade etmişlerdir. Onun yüzyıl sonraki torunları olan bizler de, dost ve düşmanımızı tanıyarak ilayı kelimetullah davası için yorulmadan, tükenmeden canla başa çalışmaya devam edeceğiz. Mekânın cennet olsun, ey yüce sultan.