Taşköprü Belediyesi koordinesinde bu yıl bir ilk olarak mübarek Ramazan ayı boyunca mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve hayırsever vatandaşların desteğiyle mahalle iftarları sürüyor.
Toplamda 14 mahallesi bulunan Taşköprü’de 21 Haziran Pazar günü Harmancık Mahallesi’nden başlayan mahalle iftarları, 5 Temmuz Pazar günü Sümer Mahallesi’nde sona erecek.
İlk olarak Harmancık Mahallesi’nden başlayan mahalle iftar yemeği Alişan Ağa Sokak’ta gerçekleşti. Günün erken saatlerinden itibaren başlayan hazırlıkların ardından iftar saatinin yaklaşmasıyla vatandaşlar alana akın etti. Ezanın okunmasıyla Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun’un yaptığı dua ile oruçlar açıldı.
İftar programına Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, AK Parti İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim, İGM üyesi Osman İnce, daire amirleri, STK temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Harmancık Mahallesi Muhtarı Osman Şenel ve mahalle muhtarlarının yanı sıra 800’e yakın mahalle sakini katıldı.
Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğuna dikkat çeken Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, bu yıl bir ilk olarak düşündükleri bu uygulamaya mahalle muhtarları ve STK temsilcilerinin de oldukça sıcak bakması sonucu bugün bir ilk olarak Harmancık Mahallesi’nden start verdiklerini ve ay boyunca 14 mahallede yapacakları iftar programlarına tüm mahalle sakinleri ve ilçe halkını beklediklerini ifade etti.
TAŞKÖPRÜ’DE MAHALLE İFTARLARI “AĞCIKİŞİ” İLE DEVAM ETTİ
Taşköprü Belediyesi koordinesinde devam eden mahalle iftarları, Ağcıkişi Mahallesi ile devam etti. İkincisi Ağcıkişi Mahallesi’nde cami bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, İGM üyesi Osman İnce, daire amirleri, STK temsilcileri ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Günün erken saatlerinden itibaren başlayan hazırlıkların ardından iftar saatinin yaklaşmasıyla vatandaşlar alana akın etti. Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun’un yaptığı duanın ardından ezanın okunmasıyla vatandaşlar oruçlarını açtı.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da bu yıl ilk kez Ramazanın içeriğine uygun olarak insanlarımız arasında birlik, beraberlik ve kardeşliği geliştirmek amacıyla mahalle iftarlarına başladıklarını ve şuana kadar vatandaşların katılım ve ilgisinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ve bundan sonraki senelerde de bu uygulamayı geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini ifade etti.