VAN,()-VAN Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, Türkiye'de büyükşehir belediyeleri arasında en ucuz suyu Erzurum ve Van Büyükşehir Belediyeleri'nin verdiğini söyledi.
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) 2015 yılı Genel Kurul Toplantısı'nda tarife komisyonlarına havale edilen 2016 yılı su satışı ve kullanılmış suların boşatılmasına ilişkin yeni tarifeler tartışıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında toplanan Genel Kurula, İlçe Belediye Eş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve VASKİ daire başkanları da katıldı. Van'daki yeni içme suyu tarifesinin belirlenmesi önerisi toplantının en önemli dikkat çeken maddesi olarak görüşüldü. Bu konuda yeni tarife üzerinde çalışan komisyon, suyun maliyetinin altında satılması yönünde bir önerge sundu.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, Büyükşehir belediyeleri arasında 4 ila 5 TL arasında su bedeli tahsil eden belediyelerin olduğunu, Türkiye' de en ucuz suyu da Erzurum ve Van Büyükşehir Belediyelerinin verdiğini söyledi. Bozbay, "Büyükşehir belediyelerinin çoğunda 10 metre küpe kadar 4 ile 5 TL den başlayıp yükseliyor bizde ise 100 metre küpten sonra fiyat yükseliyor. Bizim komisyonumuzun belirlediği fiyat maliyetinin altında bir fiyattır, bunlara kayıp kaçak oranları dahil değildir. Elektrikte olduğu gibi kayıp kaçaklar bedelleri diğer abonelere yüklenirken karşılanırken, bizde böyle bir şey söz konusu değildir. 2,40 TL maliyeti olan suyun tahsilatında ise 2,20 TL olarak alınmaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI