Fatsa'nın bağlı Ilıca Mahallesi'nde 3 saat süren sağanak yağış nedeniyle oluşan selden dolayı heyelan meydana geldi. Heyelanda yıkılma tehlikesi olan 6 ev tahliye edildi.

40 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ
Sağanak yağışın saat 19.00 gibi başladığını belirten vatandaşlar, “Sağanak yağmurun şiddetini görünce çok korktuk. Hiç kimse evinden dışarıya çıkamadı. Son 30-40 yılda böyle bir yağış görülmemiştir. Burada hiç kimsenin başına bir şey gelmemesi bizi sevindirdi” dediler.



EVLERİ SU BASTI, İŞ YERİ GÖÇTÜ
Heyelan sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Yavaş Mahallesi’ndeki yol açma çalışmaları devam ediyor. Aşırı yağmur nedeniyle mahallede birkaç evde de su baskını yaşanırken, bir iş yerinde göçük meydana geldi. Olayda iş yeri kullanılmaz hale geldi.



İncelemeleri sonrası açıklamalarda bulunan Yavaş Mahallesi Muhtarı Nedim Töngel, son yüz yılın en ağır yağışının görüldüğünü belirterek, “Yaramız çok ağır. Büyükşehir ekiplerimiz dün geceden beri çalışıyor. Henüz ulaşamadığımız 3 mahallemiz var. 6 tane de evi boşalttırdık” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Ulaştırma Şefi Selahattin Mut ise, kapanan yolların açılması ile ilgi 7 tane iş makinesi, 2 kamyon, 3 greyder ve 4 pikap ile yoğun bir şekilde çalışma yaptıklarını söyledi.