TÜRKİYE zor bir dönemden geçiyor. Bu darbe diğerlerine hiç benzemiyor. Çünkü ülkenin kılcal damarlarına kadar yerleşmiş ve kendini çok iyi kamufle etmiş bir örgüt var karşımızda.
Dün itibariyle asker, polis, yargı, sağlık ve eğitim başta olmak üzere FETÖ'cü diye atılanların sayısı 66 bini aştı.

Peki Türkiye'de tüm kurumlara sızan FETÖ örgütü neden darbeye yeltendi? 40 yıldır sabreden Fethullah Gülen ve örgütü niye son adımda acele etti?

ALTIN VURUŞ YAPMAK İSTEDİ
Bu sorunun yanıtını Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan veriyor. Tezkan'ın iddiasına göre Fethullah Gülen ölmeden önce ülkeyi 'teslim alışını' görmek istedi.
Tezkan şunları aktarıyor;
"Cemaat altın vuruş yapmak istedi.. Herhalde Fethullah Gülen ölmeden 40 yıllık yatırımının sonucunu görmek istedi.. Ordusunu sokaklara çıkardı.. Darbeye kalkışanlar TC’nin değil, İmamın ordusuydu..
İmamın düzenini kuracaklardı..

DARBE DEĞİL BAYRAK DİKME
Mehmet Tezkan'a göre 15 Temmuz bir askeri darbe değil örgütün bayrak dikme girişimiydi. Yazısında şu dikkat çeken tespiti yapıyor;
-15 Temmuz’da öyle şeyler yaşadık ki; akıl alır gibi değil!.. Darbe girişimi bir grup maceracı askerin kalkışması olsa anlarım.. Darbeciler yakalanır, adalete teslim edilir; iş biter.. 15 Temmuz böyle değil.. 15 Temmuz bildiğimiz darbe girişimlerine benzemiyor.. 
15 Temmuz farklı.. 
İmamlar düğmeye bastı, 70’li yıllardan beri devletin her kademesinde örgütlenen yapı harekete geçti..
15 Temmuz askeri darbe değildi.. Cemaat’in bayrak dikmehareketiydi..
Cemaat’in Türkiye’yi cemaatleştirme girişimiydi..



İnternethaber