ORDU (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, sezon açıldığından bu yana yaklaşık 10 bin ton fındık alımı yaptıklarını söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayından bu yana üreticilerin FİSKOBİRLİK'i tercih ettiğini belirterek, "Hedeflediğimiz rakamın üzerinde alım yaptık. Üreticinin FİSKOBİRLİK'e olan güveni her geçen gün artıyor" dedi.

Geçen yıl kasım ayına kadar 5 bin ton fındık alımı yaptıklarını anımsatan Bayraktar, "Sezon açıldığından bu yana yaklaşık 10 bin ton fındık alımı yaptık. Geçen yılın iki katı alım gerçekleştirmiş olduk. Fındık getiren her üreticiye ödemelerimizi peşin yapıyoruz. Bizi tercih eden üreticiler hiçbir sorun yaşamıyor. FiSKOBİRLİK artık sorunlarını büyük ölçüde aştı. Ürün yelpazesini de genişletiyor. Her geçen gün gücümüze güç katıyoruz. Bu da üreticiye çok büyük güven veriyor" diye konuştu.

Bayraktar, serbest piyasanın üzerinde fındık alımı yaptıklarına dikkati çekerek, "Üreticilerimizin ürünlerine 20 kuruş daha fazla veriyoruz. Fındık alım miktarının artmasında bu durumun çok etkisi oldu" değerlendirmesini yaptı.

Üreticinin fındığının tamamına talip olduklarını vurgulayan Bayraktar, "Bu konuda altyapımız hazır. Üretici istediği kadar fındık getirebilir, biz hepsine talibiz. Ödemeleri peşin yapıyoruz, kimse endişe etmesin" ifadesini kullandı.