AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Besni İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AK Parti Besni İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarete AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İsmail Sümer, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Tuğsuz, Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz ve partililer katıldı.
Ziyaret sırasında bir konuşma yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın önceden olduğu gibi şimdi de mecliste Besni’yi temsil ettiğini söyledi.
Çiğdem, “Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Besni’de yapılacak olan hizmetlerin yakinen takipçisi olacağına eminim. Teşkilatımızı ziyaret ettiği için kendisine teşekkür ediyor, Milletvekilliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise “Bildiğiniz gibi Türkiye 5 ayda 2 seçim yaşadı. Bu Türkiye tarihinde bir ilk. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 gibi büyük bir oy almamıza rağmen hükümeti kuramadık. Niye kuramadık, çünkü perde arkasındaki dış milatlar ve onların yerli iş birlikçileri buna müsaade etmedi. HDP’ye baraj aşırdılar. HDP barajı Kürtlerin oyu ile aşmadı. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin aldığı oyların yarısı Kürtlerin, yarısı da ne kadar bu ülkeye düşman varsa onların oylarıydı ve 80 milletvekili çıkardılar. HDP 80 milletvekili çıkarınca ne yapması lazımdı? Eğer bu parti hakikaten bu ülkeye ve bölgeye samimi ise yapması gereken bu bölgelerin eksikleri neler diye bakması lazımdı. Ben 2007 yılında milletvekili olduğumda seçildiğim halde Besni Eğitim Bayramında bir söz vermiştim. Benim bir idealim var, Gaziantep Besni yolunu duble yol yapmak. Allah yardım etti. Bir kısmını barajdan dolayı önce yaptık, kalan yeri de baraj yeri belirlendikten sonra devam ettik ve ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yılın sonlarına doğru biter"dedi.
"Siyaset, mevki, makam gelir geçer. Önemli olan siz gittikten sonra ne bıraktığınızdır" diyen Erdoğan "Gaziantep’te merkezden Milletvekili seçiliyorum ve merkezden ciddi bir destek var. Ama ben onları elimin tersi ile iterek illa Yavuzeli, Araban ve Besni diyorum. Besni’de de bizim Milletvekili kardeşimiz var. Mehmet Erdoğan bizim kardeşimiz, dava arkadaşımızdır. Ben burada Mehmet Erdoğan’ı rencide ederek siyaset yapmam. Kardeşimiz buraya hizmet verdi, emek verdi. Ben ayrımda yapmam. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Her şey birlik ve beraberlikle çözülür. Ben 8. Sıradan birlik ve beraberlikle seçildim. Antep’te Besnili varsa tamamı arkada çelik gibi durdular. Hepsi de beni tek tek arayarak çalıştıklarını söylediler. Ben milletvekilliğini laf olsun diye yapmadım. Yaparken de memleketimi hep önde tuttum. Gaziantep’in tamamında hizmetim var. Ama Besni, Araban, Yavuzeli denildiği zaman sular durur. Önceliği her zaman buralara veririm. Kim gücenirse de gücensin umurumda da değil. Çok çok ne olur listeye koymazlar. Benim liste korkum olur mu, Seçilmeyerek bir yere yani 8. Sıraya konulan bir adamın bütün Gaziantep arkasında duruyorsa benim ne korkum olur" diye konuştum.