DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, IŞİD mensuplarının YPG, YPJ ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kamuflajları ile Kobani’ye sızarak saldırdığını belirterek, katliamı nefretle kınadıklarını söyledi.
DTK tarafından Kobani’deki saldırılara ilişkin basın açıklaması yapıldı. DTK binası önünde yapılan açıklamaya Eş Başkanlar Hatip Dicle ve Selma Irmak ile DTK üyeleri katıldı. Burada konuşan Irmak, bugün yeni bir vahşet operasyonu ile güne uyanıldığını belirtti. Bu saldırının tamamen sivillerin yaşadığı Bexbotan köyüne yapıldığını kaydeden Irmak, “Berxbotan köyünde henüz kaç insanımızın hayatını kaybettiğini bilmiyoruz. Ancak elimize ulaşan bilgiler onlarca sivilin hayatını kaybettiğine yöneliktir. Bu ölümler hem patlatılan araçlar vasıtası ile gelişmiş hem Suruç Devlet Hastanesi’ne, Urfa’ya ve diğer yerlere gelen hastaların yaralarından anlaşıldığı üzerine keskin nişancıların ateş açması sonucu meydana gelmiş” dedi.
“İNSANLIK TRAJEDİSİ YAŞANIYOR”
Olayın gelişim boyutunun çok ilginç olduğunu dile getiren Irmak, “IŞİD çetelerinin YPG, YPJ ve ÖSO giysileri içerisinde köye giriş yapıldığı anlaşılıyor. Ama bu girişlerin ne zaman ne şekilde yapıldığına dair bir bilgimiz yok. Bu şekilde oradaki bölge insanı ve asayiş güçleri onların sızmasını engelleyemiyor. Köye giriyorlar. Kapıda ve şehrin birçok yerinde patlamalar yaşanıyor ve sivil insanlar rastgele taranmaya başlanıyor. Yani şuan köyde bir insanlık vahşeti ve trajedisi yaşanıyor. Bu katliamı nefretle kınıyoruz” diye konuştu.
“KİMSE BU OLAYA SEYİRCİ KALMAMALI”
Şu anda 4 kişinin daha Türkiye tarafında hayatını kaybettiği bilgisi aldıklarını kaydeden Irmak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“4 kişi daha Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra hayatını kaybediyor. Bu konuda söyleyeceğimiz son şey bu bir vahşettir. Bu vahşetin yapımında IŞİD destekçilerinin rolü çok büyüktür. Buradan DTK olarak hükümete çağrımızı tekrarlıyoruz. Kürt düşmanlığı eksenli politikalarınızdan derhal vazgeçin. Halkımıza da çağrımız şudur. Bu vahşete hiç kimse seyirci kalmamalı. Bütün halkımıza demokratik tepkilerini gösterme çağrısı yapıyoruz. Kobani sınırına gidip orada bulunma değil ama bulundukları yerlerde mutlaka bu vahşeti dünyaya haykırma, bunu protesto etme eylemini gerçekleştirmelidir.”