GÜMÜŞHANE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Gümüşhane'de 37 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin açılışını ve 9 tesisin de temelini atacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bakan Eroğlu'nun yarın kentte çeşitli ziyaretler yapacağı ve ardından açılış ile temel atma törenlerine katılacağı belirtildi.

Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 4'ünün Orman Genel Müdürlüğü, 2'sinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 7'sinin de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 7 tesisin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait 2 tesisin de temelini atacak. Eroğlu, 3 Ekim Cumartesi Kelkit ilçesi Eski Cami Mahallesi yanında düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimi ile 37 milyon lira yatırım bedelli 22 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Eroğlu, programı çerçevesinde Gümüşhane'ye yapılması planlanan 85 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjdeyi de açıklayacak. Bakan Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Şiran Kırıntı Göleti, Şiran Akbulak Göleti, Kelkit Bulak Göleti, Kelkit Özlüce Göleti ile 3 taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Limni Gölü Tabiat Parkı ile Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na ait yardımcı bina ve tesislerinin de temelini atacak.

Aynı merasimde Orman Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan 4 tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce tamamlanan 2 tesisin de açılışı yapılacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 7 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun da açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 22 tesisin maliyeti ise 37 milyon lira."

Açıklamada, temeli atılacak Şiran Kırıntı Göleti, Şiran Akbulak Göleti, Kelkit Bulak Göleti ve Kelkit Özlüce Göletleri ile 14 bin 530 dekar zirai alanın suya kavuşacağı belirtilerek, böylece Gümüşhane'nin münbit topraklarına bereket katılacağı, ayrıca 3 yerleşim yerinin de taşkın zararlarından korunacağı ifade edildi.

Gümüşhane'de 7 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun hizmete açılacağına işaret edilen açıklamada, bunların 3'ünün il merkezinde, 3'ünün Kürtün'de ve 1'inin de Kelkit'te hizmete alınacağı bildirildi.

Eroğlu'nun programı çerçevesinde ayrıca 15 Eylül 2013 ve 15 Şubat 2015 tarihlerinde Gümüşhanelilere verdiği 424 milyon liralık 57 müjdeye ilave olarak 85 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjde daha vereceğine dikkat çekilen açıklamada, "Böylece son 2 yılda Gümüşhanelilere 71 müjde verilmiş olacak. Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, Limni Gölü Tabiat Parkı ile Artabel Gölleri Tabiat Parkı yol, otopark yapımı ve alan düzenlemelerinin yapılması ve 2 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun kurulması yer alıyor" denildi.