Bülent DİKTEPE/KARABÜK, ()- KARDEMİR Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, teknik direktör Elvir Baliç ile üniversitedeki söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplarken, geçen yıl takımı çalıştıran Yılmaz Vural'ın 12'nci takım olarak Kardemir Karabükspor'u süper ligden düşürdüğünü, PTT 1'inci liginden de düşmek istemedikleri için yollarını ayırdıklarını söyledi.
PTT 1’inci lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, teknik direktör Elvir Baliç, yardımcı antrenör Mehmet Yozgatlı, oyuncular Simon Zenke ve Rıza Efendioğlu, Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen, 'Kardemir Karabükspor Karabük Üniversitesi öğrencileri ile buluşuyor' programına katıldı. Bursaspor, Fenerbahçe ve ardından rekor bir ücretle Real Madrid'e transfer olduğunu hatırlatan Baliç, "Bu kadar hızlı bir çıkıştan sonra ister istemez üzerimde çok büyük bir baskı oluştu. 1 ay sonra ağır bir sakatlık yaşadım ve 6 ay kadar sahalardan uzak kaldım. Sakatlık beni çok geriye itti" dedi.
'KARİYERİM DAHA İYİ OLABİLİRDİ
Ardından Fenerbahçe'de kiralık olarak şampiyonluk yaşadıktan sonra Real Madrid'e döndüğüne işaret eden Baliç, Zidan, Figo, Roberto Carlos, Morientes, Raul gibi dünyanın en iyi oyuncularının transferlerinin yanında sakatlığı ve form bulamaması sonucu ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Galatasaray'da da 2.5 sene oynadığını belirten Baliç, "33 yaşında futbolu noktaladım. Kariyerimden gayet mutluyum ama daha da iyi olabilirdi. Sonuçta Real Madrid gibi bir takımda oynamak herkese nasip değildir" dedi.
PTT 1'inci Ligi'nin bu sene çok zor olduğunu ifade eden Baliç, "Şampiyonluğa oynayan 6-7 takım var. Artık herkes 'yüzde yüz bu maçı kazanacağım' diyemiyor" dedi. Süper Lig'de şampiyonluk yolunda 3 büyük takımın da formda olduğunu belirten Baliç, "Belki Beşiktaş biraz daha formda. Ama ben şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceğini düşünüyorum" dedi.
'YILMAZ VURAL İLE PTT LİGİNDEN DE DÜŞMEK İSTEMEDİK'
Yılmaz Vural ise geçen sezon takımı çalıştıran Yılmaz Vural ile PTT 1'nci Ligi'nde neden devam edilmediğine ilişkin soru üzerine, "Hocaların yanında hocaları eleştirmek doğru olmaz ama yine de bir doğruyu söylemek lazım. PTT liginde 12'nci haftayı oynayacağız. Ligde 18 takım var ve şu anda 14 takım hocasıyla yollarını ayırdı. Ciddi bir sorun ve sıkıntı var. Biz süper ligdeyken Yılmaz Vural hoca 12’nci takım olarak Kardemir Karabükspor’u düşürdü. PTT liginden de aşağıya düşmek istemediğimiz için Yılmaz Vural hoca ile devam etmek istemedik" dedi.
Simon Zenke ise Ferudun Tankut’u bir baba olarak gördüklerini ifade ederek, "İyi gitmeyen takımımızda bir karar alarak hoca değişikliğine gitti. Kendisini bu konuda tebrik ediyorum. Yeni hocamız Baliç’in sistemine alışmak biraz zaman alıyor ama takım arkadaşlarımızla birlikte bu sisteme ayak uydurduğumuzda ipi göğüsleyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI