Trabzon Büyükşehir Belediyesi sıcak havaları fırsat bilerek, turizm sezonu öncesinde Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarına ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışmalarına başladı.
Bu kapsamda Trabzon’un en önemli turistik ve tarihi mekânlarından biri olan Atatürk Köşkü’nün 2 km’lik gidiş ve dönüş yolu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından hafta sonu gerçekleştirilen çalışmalarla 2 bin 500 ton asfalt kullanılarak asfaltlandı.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü’nün tarihinde ilk defa bu dönem Belediye bütçesinden tamamen restore edilerek yeniden ziyarete açıldığını hatırlatırken, asfaltlama çalışmasıyla Köşk yolunun da son derece modern hale getirildiğini kaydetti.
Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi’nde bulunan Köşk Çatağı’ndan (Köşk gidiş yolu) başlayan asfaltlama çalışmalarının, Atatürk Köşkü’nden Çamoba Mahallesi’ne (Köşk dönüş yolu) kadar sürdürüldüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Turizm sezonunun hemen başında Atatürk Köşkümüzün gidiş ve dönüş yolunu finişer kullanarak, son derece modern bir şekilde asfaltlamış olduk. Bölgede son derece kaliteli bir asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. İl genelinde hazırladığımız plan ve program dâhilinde asfaltlama çalışmalarımızın 15 Mayıs’ta başlayacak olmasına rağmen sıcak havaları fırsat bilerek bu tarih öncesinde de çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.