SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde Pazarspor'la golsüz berabere kalan Altay'da galibiyet hasreti 12 maça çıkarken, gövev yaptığı 7 müsabakada 2 puan alabilen teknik direktör Serhat Güller'le yolları ayıran yönetim Reha Kapsal'ın kapısını çaldı. İstanbul'da bulunan tecrübeli teknik adamı İzmir'e davet eden yöneticiler, şartlardan anlaşma sağlanması halinde hemen sözleşme imzalamayı planlıyor. Kapsal'a uzun süreli mukavele önermeyi düşünen yönetim, anlaşma sağlanamazsa Ümit İnal'ı gündeme alacak.
Taraftarlar da uzun yıllar siyah beyazlı formayı giyen, 2001-02'de takımı Süper Lig'e çıkaran Kapsal'ı ikna etmek için seferber oldu. "Bir kez daha düşme acısını yaşamak istemiyoruz" diyen 1914 Taraftarlar Derneği şu açıklamayı yaptı:
"Bize göre gerekli olan takımımıza ruh ve inanç aşılayacak bir komutandır. Bu komutan da Reha Kapsal'dır. Altay taraftarları olarak kurtuluş savaşımızda kendisini takımımızın başında göreve davet ediyoruz." Kapsal, son olarak geçen sezon Şanlıurfaspor'da görev almıştı.