Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() Fransa'nın başkenti Paris’te eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarda 127 kişi hayatını kaybederken Paris’ten İstanbul’a gelen Türkler şehirde yaşananları Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına anlattılar.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle bu sabah kalkan ilk uçakla saat 12.20’de İstanbul’a gelen Türkler şok yaşadıklarını söylerken Paris’te Moda Tasarımı okuyan  Merve Torregvitart evinin saldırının olduğu stadın çok yakınında olduğunu söyleyerek “ İlk haber geldiğinde büyük bir şok yaşadık. İnanılmaz ve beklenmedik bir durum oldu orada. Daha önce Charlie Hebdo gazetesini basmışlardı. Geçen gece yaşanan olayların ikisi o gazetenin olduğu yere yakındı. Ben Paris’te stadyumun yakınında oturuyorum. Şansıma patlamayı hiç duymadım. Benim oturduğum tarafa yansımadı. Ama herkes bir panik yaşadı. İlk başka tabi ki panik oldum. İlk önce tanıdığım biri var mıydı orada diye panik yaşadım. Tanıdık olmayınca bir rahatlama oldu. Üzüldük açıkçası. Ailem duydukları anda anında aradılar. İyi miyim diye kontrol ettiler “ dedi.
Sınır kapılarının kapatıldığına yönelik bilgi için ise Merve Torregvitart “ Havalimanına hiçbir şekilde yansımadı. Halbuki Fransız Cumhurbaşkanı sınırların kapatıldığını açıklamıştı. Anladığım kadarıyla karayolunda bir kapanma oldu“diye konuştu.
İSTANBUL’DAN HABER VERDİLER
Öğretim Üyesi Ayşe Dilek Anadol Umul’da şöyle anlattı:
“Bölgeye çok yakın Opera meydanında bir yerde yemek yiyordum. İstanbul’dan mesaj geldi patlama oldu diye. İnternette baktığımda saldırılara ilişkin haberler düştü. Otelim yakın olduğu için dönüp televizyon karşısına oturup sabahladım. Sabahta uçağım 07.40 olduğu için havalimanına gelmem lazımdı. Charles De Gaulle havalimanına geldim. Ortalık çok sakindi. Yani tahmin ettiğimden sakindi. Ne binanın girişinde arama vardı ne de THY sırası önünde kuyrukta arama vardı. Uçak vaktinde kalktı, döndük. Deniz kara hava sınırları kapatıldı denildi ama sabaha karşı gevşetmişlerdir”
Onur Karadayı’da güvenliğine ilişkin endişesi olmamasına rağmen uçuşların iptal olacağını düşündüğünü kayderderek, “ Özellikle uçuşların iptal olup olmamasına ilişkin tedirgin oldum .Dışarı çıkmadık oteldeydik. Güvenliğim ile ilgili bir şüpheye düşmedim ama uçakların kalkışı ile ilgili bir sıkıntı olabileceğini, güvenliğin çok sıkı olacağını ve uçuşlara izin vermeyeceklerine ilişkin endişe duydum ,ama olmadı“ şeklinde konuştu.Bu arada THY'nin ve Onurair'in İstanbul- Paris seferleri de tam zamanınıda yapıldı.

(FOTOĞRAF)