GİRESUN' da Ankara’da yaşanan terör saldırısına tepki amacıyla başlatılan protestolar bugün de oturma eylemi ile devam etti. 
Giresun’da saldırıyı dün yürüyüş ile protesto eden KESK, DİSK ve demokratik kitle örgütleri bugün de oturma eylemi yaptı. Debboy mevkiinde bulunan PTT önünde toplanan sendika üyeleri ve siyasi parti temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Giresun Şube Başkanı Gökhan Topal, 10 Ekim’de bir barış mitingine vahşi bir saldırı düzenlendiğini hatırlattı, bu saldırının basit bir terör olarak geçiştirilemeyeceğini söyledi. Ülkeyi yönetenlerin, 10 Ekim’de emek ve barış talebiyle alanlara çıkan emekçilere, kadınlara, gençlere bedel ödettiğini savunan Topal, şunları söyledi:
“Daha ne kadar gencecik bedenlerimizi feda edeceğiz? Daha ne kadar çocuklarımızı buzdolaplarında saklayacağız, daha ne kadar keskin nişancıların hedefi olarak hayatlarımızı kaybedeceğiz? Daha ne kadar bizim yüreklerimizin, bedenlerimizin üzerinde savaş dansı yapacaksınız. Bu vahşi saldırılara rağmen barış talebimizi çok güçlü bir şekilde dillendirmeye devam edeceğiz. Acilen sizleri barışı inşa etmeye ve savaşı sonlandırmaya davet ediyoruz. Döktüğünüz kanların hesabını emekçiler olarak başta bu saldırının siyasal sorumluluğunu taşıyan iktidar olmak üzere, savaş çığırtkanlığı yapan tüm çevrelerden soracağız. İktidardan gideceksiniz ve bizler bu ülkenin gerçek sahipleri olarak sizlerin kaçmasına izin vermeyeceğiz. Yaptığınız bütün katliamların hesabını hukuk önünde vereceksiniz. And olsun ki asla bu katliamı unutturmayacağız.”
Oturma eylemine katılan ve 10 Ekim’deki saldırıda Ankara’da bulunan Emine Beyazer ise, 1.5 saat boyunca kızını aradığını ve yaşanan acıların tarif edilemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi.  Hükümet aleyhine sloganların atıldığı eylem yaklaşık 15 dakika sürdü ve alkışlarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI