Aydın’ın İncirliova ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla başlatılan ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.
İncirliova ilçe merkezinde Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin evlerine ekmek götürebilmesi amacıyla ‘Askıda Ekmek’ uygulaması başlatıldı. Market sahibi Ali Sevim’in öncülüğünde başlayan uygulamaya diğer esnaflardan da destek geldi. Marketin önünde oluşturulan statta asılan ekmekleri ücretsiz olarak alan vatandaşlar, hiç olmazsa Ramazan ayında evlerine taze ekmek götürebilmenin mutluluğunu yaşadı.
Askıda ekmek projesinin hayata geçirilmesine öncülük eden Ali Sevim, “İncirliova’da ekmek bulamayan garip kişileri düşünerekten bu uygulamayı başlattık. Kendi çabamızla ve komşularımızın da desteği ile böyle hayırlı bir işe kalkıştık. İhtiyacı olan sormadan ekmeğini alsın gitsin. Bazı insanlarımız ihtiyacı olduğu halde utanıyor. Bu insanlara da bunun bir hayır işi olduğunu, utanılacak bir şey olmadığını ve rahatlıkla ekmeklerini alıp gitmeleri gerektiğini söylüyoruz” dedi.
DESTEK GELİRSE RAMAZANDAN SONRA DA DEVAM EDECEK
Uygulamayı sürdürmeyi hedeflediğini ancak bu konuda desteğe ihtiyaç duyduğunu kaydeden Sevim, “Ramazan ayının ilk gününden itibaren böyle bir uygulama başlattık. Ramazan ayının son gününe kadar devam edecek. Hayırseverler destek verirse bu işi yılın her günü devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.