GİRESUN (AA) - Karayolları 104. Şube Şefliği'nde çalışan 80 taşeron işçi olumsuz çalışma şartları ve maaşlarına zam alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi başlattı.

İşçilerden Talip Zevne, yaptığı açıklamada, dün akşam itibariyle sözleşmelerinin sona erdiğini, bugün ise firma tarafından kendilerine yeni bir sözleşme teklifinde bulunulduğunu söyledi.

Zevne, firma tarafından kendilerine sunulan sözleşmede ağır çalışma koşulları bulunduğunu, yasada belirtilen sosyal hakların ise yer almadığını öne sürerek, "Maaşlarımız her yıl artması gerekirken, biz de indirim yapıldı. Son sözleşmede maaş olarak bin lira teklif ediliyor. Ağır çalışma şartları bulunurken, yasal sosyal haklarımız ise yer almıyor. Bizden bunu imzalamamızı istiyorlar. Bu koşullarda imzalamamız söz konusu değil" dedi.

İstek ve taleplerinin yerine gelinceye kadar iş bırakma eylemi yapacaklarını vurgulayan Zevne, "Karayollarının bakım ve onarım işlerinde çalışıyoruz. Zaten zor şartlarda çalışmaktayız. Biz hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı alana kadar da iş bırakma eylemi yapacağız" diye konuştu. 

İşçiler mesai bitiminin ardından dağılırken, yarın eylemlerine devam etme yönünde karar aldı.