Malatya’da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ’Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim’ kampanyası çerçevesinde vatandaşlara ücretsiz çam ve ceviz fidanı dağıtıldı.
Malatya Park’ta oluşturulan stantta vatandaşlara fidan dağıtan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bir farkındalıkta oluşturdu.
Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "’Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim’ kampanyası çerçevesinde, vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Amacımız, bölgemizde çok fazla olmuyor ama insanlar yeni yıla noel ağacı yapmak için fidan kesiyorlar. Bizde bunun önüne geçmek, insanlarımıza kendi örf ve adetlerimize uygun olarak, yeni yıla fidan keserek değil, fidan dikerek girelim istedik. Bu kapsamda da Malatya’da fidan dağıtıyoruz. Hedefimiz 5 bin fidan dağıtmak. Ama talep çoğaldıkça bunu arttırabiliriz. Fidan noktasında sıkıntımız yok" dedi.
Polat, Malatya’nın yeşillendirilmesi adına ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, " İnşallah, Malatyalılarla birlikte Malatya’nın yeşillenmesi adına bir adım daha atmış oluruz. Biliyorsunuz biz Malatya’da çok yoğun çalışıyoruz. 50 bin dekar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları yaptık. 3 milyonun üzerinde fidan diktik. Bundan sonrada dikmeye devam edeceğiz. Malatya’nın yeşillendirilmesi adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.