Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçe Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, Büyükşehir Yasası'nın referanduma götürülmesi için 3 belediye birliğine mektup gönderip çağrıda bulundu.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Ege Belediyeler Birliği (EBB) ve Akdeniz Belediyeler Birliği'ne (ABB) mektup gönderen Behçet Saatcı, tüm büyükşehir ve illere bağlı ilçe belediye başkanlarının bir araya geleceği bir toplantı organize edilmesini talep etti. Başkan Saatcı mektubunda, Büyükşehir Yasası'nın memnuniyetiyle ilgili 29 büyükşehirde referandum yapılmasını istedi. Büyükşehir Yasası'nın olası erken seçimde halka sorulması gerektiğini belirten Başkan Saatcı, "Seçim sandığının yanına bir sandık daha koyalım" dedi.
SAATCI'NIN MEKTUBU
Başkan Saatcı birliklere gönderdiği mektupta, şu ifadelere yer verdi:
"Önümüzde bir erken seçim var. Bu erken seçim, belki de yanlıştan dönülmesi adına büyük şanstır. Büyükşehir belediyesi olan 29 ilde, referandum için bir sandık daha koyalım. 6360 Sayılı Yasa'nın üzerinden 17 ay geçti. 17 ayın muhasebesini yapalım. Halkımıza, 'Büyükşehir yasasından memnun musunuz?' diye soralım. Madem ki en doğrusunu halk biliyor, o zaman adresimiz belli, halka gidelim. Bu sıkıntıların artık ortadan kaldırılması ve acilen çözüme kavuşturulması için önerdiğimiz referandum talebinin görüşülmesiyle ilgili 29 büyükşehir belediyesi ve bu illere bağlı ilçe belediye başkanlarının katılımıyla, birliğimizin acilen 'Büyükşehir Yasası için referandum' adı altında olağanüstü toplantı kararı almasını arz ederim."

FOTOĞRAFLI