Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker’in kişisel resim sergisi ‘Zarf ve Mazruf’ açıldı.
‘Zarf ve Mazruf’ adlı kişisel resim sergisi OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışa, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı. Açılıştan önce bir konuşma yapan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, "Burada öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve dışarıdan misafirlerimizin sergilerini açmaya başladık. Bu vesileyle öncelikli olarak galerimizin de bu anlamda Samsun’a hizmet vereceğinin de müjdesini vermek istiyorum. Samsun’da galeri sayısı oldukça az hatta 2 tanesi de yerin altında. Samsun’da yerin altından yerin üstüne çıkarmaya çalışıyoruz sanatı. Özellikle Samsun’da sanatı halk ile temasını sağlamak için de bu kampüsün oldukça elverişli, avantajlı bir mekan olacağını düşünüyoruz” dedi.
“11. KİŞİSEL SERGİM”
‘Zarf ve Mazruf’ adlı resim sergisinin 11. kişisel resim sergisi olduğunu söyleyen Eker, “Sergilerimizde her zaman bir bildirge, bir açıklama, bir konsept söz konusu olur. Bugünkü sergimizin adı da; ‘Zarf ve Mazruf’. Sanatın kitleyle de bir teması olması gerekiyor ‘Zarf ve Mazruf’ bu boyutuyla önem arz ediyor. Sanatçı hep ‘Mazruf’ ortaya koyar diye bir yaygın kanaat vardır. Bazen sanatçı ‘Zarf’ta ortaya koyar. ‘Zarf’ın içeriği yani ‘Mazruf’u da insanlar için zarf kadar önemli ‘Zarf’ı da insanlar için ‘Mazruf’ kadar önemli kabul edebiliriz” şeklinde konuştu.
Açılışın ardından davetliler sergideki çalışmaları incelediler. ‘Zarf ve Mazruf’ adlı kişisel resim sergisi 02-09 Mart tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.