Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde yaşanan ve 4 umut yolcusunun öldüğü faciada geride kalanlar için başlatılan kurtarma çalışmaları ortaya çıktı. Sahil Güvenlik ekiplerinin görüntülediği o anlarda verilen hayatta kalma mücadelesi, bir kez daha gözler önüne serildi.
Sivrice Burnu ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasında kaçak göçmenlere ait 3 lastik bot olduğunu öğrenen Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik Botu ile Sahil Güvenlik helikopteri geçen 31 Ekim'de bölgeye hareket etti. Ağır hava ve deniz şartlarında yedi umut yolcusu kurtarılıp Sahil Güvenlik Botuna alındı. Ayrıca biri çocuk diğeri kadın iki kişinin cesedine ulaştı. Sahil Güvenlik Helikopteri de altı kişiyi kurtardı. Hayati tehlikesi bulunan iki çocuk, Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ayrıca bölgeye yakın seyreden 'MV BAKAN' isimli ticari gemi tarafından da 112 kaçak göçmen denizden kurtarıldı. Umut yolcuları, 1 Kasım'da Kepez Limanı'nda Sahil Güvenlik koordinesinde Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, ekiplerinin denizde hayatta kalma mücadelesi veren umut yolcularını kurtarırken görüntülediği o anları basınla paylaştı.
Öte yandan Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı tarafından 1 Ocak- 1 Kasım 2015 tarihleri arasında 3 bin 186 kaçak göçmen yakalandığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI