PTT 1'inci Lig'de Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-1 yenerek şampiyonluk yarışında "ben de varım" diyen Göztepe, ara transfer için startı erkenden verdi.
Geride kalan 7 maçta orta alanda sıkıntı yaşayan teknik direktör Metin Diyadin'in, yönetime devre arasında takviye yapılması için şimdiden rapor verdiği öğrenildi.
Sportif CEO Barış Güçlü ile de görüşen tecrübeli çalıştırıcı, yönetimden Norveç'in Stabaek takımından Ganalı Anthony Annan ve İsveç'in Örebro takımından Kosova asıllı Astrit Ajdarevic'ten birinin transfer edilmesini istedi. Yönetimin sezon başında da Annan için nabız yokladığı, anlaşma sağlanamayan bu oyuncunun yerine Nahir Besara'nın alındığı bildirildi.  
Statü gereği 10 yabancı transfer etme hakkı olmasına rağmen 5 futbolcuyla yetinen Göztepe'nin Annan veya Ajdarevic'ten biriyle anlaşması halinde performansı tartışılan Basera ile yollarınıs ayırabileceği belirtildi. Futbola Gana'da Sekondi Hasaacas takımında başlayan Anthony Annan, daha sonra İskoçya'da Hearts, Norveç'te IK Start, Stabeak ve Rosenborg ile Almanya'da Schalke 04 formalarını giydi. 29 yaşındaki oyuncu Gana Milli Takımı'nda da 2010 Dünya Kupası'nda ter döktü. Altyapı eğitimini İngeltire'nin Liverpool kulübünde alan 25 yaşındaki Astrit Ajdarevic ise Standart Liege, Leicester City ve Charlton Athletic gibi takımlarda oynadı.   

FOTOĞRAF