Alınan bilgiye göre, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle’de bir evin kapısının 2 kişi tarafından zorlanarak içeriye girildiği yönünde yapılan ihbar üzerine harekete geçti. Ekipleri, Erenler Caddesi üzerine gelerek inceleme yaptı. Bu sırasında söz konusu evden çıkan O.D. (26) polis tarafından yakalayarak gözaltına alındı, diğer şüpheli ise kaçarak kayıplara karıştı.
İstanbul’dan Beyşehir’e geldiği öğrenilen zanlının, yol güzergahında da hırsızlık olaylarına karıştığı belirlendi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin yakalanmadan önce de yakınlardaki sokakta bulunan 2 ayrı eve daha girdiği belirlendi. O.D.'nin üzerindeki ruhsatsız tabancaya da el konuldu.

OTOMOBİLİ KISTIRILINCA YAYA KAÇMAYA ÇALIŞTI

Firari şüphelinin peşine düşen polis ekipleri, 41 VS 919 plakalı otomobili takip altına aldı. Beyşehir-Antalya Karayolu üzerinde seyir halindeyken polisin kendisini takip ettiğini anlayan sürücü, kaçmaya başladı. Kovalamaca, yaklaşık 30 kilometre boyunca sürdü. Yeşildağ istikametine sapan ve Karaburun plajı yol ayrımında aracı terk ederek koşmaya başlayan şüpheli Ö.A., kovalamacanın ardından polis tarafından yakalandı.

ÇALDIĞI ALTINLAR MAKATINDAN ÇIKTI

Otomobil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde parka çekilirken araçta yapılan aramada adreslerden çalınan cep telefonu ve gözlük de bulundu. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından sağlık kontrolü için Beyşehir Devlet Hastanesi’ne götürülen Ö.A.’nın (24) yürüyüşündeki aksamadan şüphe eden polis ekipleri hastanede şahsın röntgen filmini de çektirdi. Çekilen röntgen filmi sonucu, şüphelinin adreslerden çalınan 3 altın yüzük, 4 adet küpe ve 2 adet yonca şeklindeki küçük altın kolyeyi makatında sakladığı ortaya çıktı.
Şüphelinin yüzük, kolye ve küpeleri bir naylon içerisine koyduktan sonra çakmak ateşiyle vakumlayarak makatına yerleştirdiği belirlendi. Röntgen filmi sonucunda, “Bu nedir’ sorusu sorulan şüphelinin, “küçükken yuttuğum taş” diye cevap verdiği, arama yapılacağının söylenmesi üzerine kendiliğinden çıkararak polise verdiği öğrenildi.



TEKNİSYEN, ÇALINAN ALTINLARINI KEDİ ÇEKTİĞİ FİLMDE GÖRDÜ

Bu arada, hırsızlık zanlısının röntgen filmini çeken teknisyenin de evine girilen müşteki olduğu, yüzük ve kolyeleri zanlının makatında görünce şaşkınlık yaşadığı da öğrenildi.
Beyşehir Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Her iki şüphelinin de hakkında hırsızlıktan çok sayıda dosya bulunduğu öğrenildi.