Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Ramazan ayı ile birlikte seyyar çiğ köfteci tezgâhtarları artarken, iftar sofralarının vazgeçilmezi çiğ köfteye gösterilen yoğun ilgi bazı vatandaşlara da ekmek kapısı oldu.
Ramazan ayı dolayısıyla ilçede birçok köşe başında açılan seyyar tezgahlarla çiğ köfte satışı başladı. Özellikle ilçe merkezinde birçok noktada satışa sunulmaya başlanan çiğ köfteler vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Seyyar tezgahta çiğ köfte satışı yapan Selçuk Özatlar, Ramazan aylarında çiğ köftenin diğer günlere göre daha fazla satıldığını belirterek, “İlçede bir dürüm salonunda çalışmaktayım ancak Ramazan ayı dolayısıyla çalıştığım işyeri kapalı olduğundan dolayı bende ailemin geçimine katkı sağlamak amacıyla çalıştığım işyerinin önünde çiğ köfte tezgahı kurarak Ramazan ayı boyunca çiğ köfte satışı yapacağım. Çünkü Ramazan ayında vatandaşlar çiğ köfteye daha çok rağbet gösteriyor. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan çiğ köfte iftar sofralarına farklı bir lezzet katmaktadır. Ayrıca Ramazan ayında çiğ köftecilik yapmak bir adet haline geldi. İlçemizde birçok kişi her ramazan ayı geldiğinde tezgahlarda çiğ köfte satarak ailesinin geçimine katkı sağlıyor” dedi.
Özatlar, seyyar tezgahlarda satışa sundukları çiğ köftenin porsiyonunu 5 liradan sattıklarını belirterek, satışlardan memnun olduklarını söyledi.