Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği okul sporları Gürsu’da renkli görüntülere sahne oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla tertiplediği spor şenlikleri Gürsu’da Gençlik Hizmetleri Spor Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, programın açılışında yaptığı konuşmada, bu eğitim öğretim yılında 219 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini anlatarak, “Bugüne kadar kentin genelinde 155 bin öğrenciye ulaşıldı. Hedefimize adım adım ilerliyoruz. İlçelerden ve okullardan gelen yoğun talepler doğrultusunda farklı branşlarda da etkinlikler ve turnuvalar düzenlenmeye devam ediyor” dedi.
Karlık, ayrıca, ‘Burada herkes sampiyon’ sloganıyla düzenlenen futbol turnuvasına geçen yıl 6 bin öğrencinin katıldığını, bu yıl ise 46 bin öğrencinin yer almasıyla rekor bir katılımın olduğunu vurguladı.
Spor şenliklerinin 2. yılını doldurduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ekrem Koz da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büyük bir güç birliğinin yaşandığını söyledi. Koz, desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Başkanvekili Karlık ve protokol üyeleri, programda öğrencilerin ‘Macera parkuru’ yarışlarındaki performansını ilgiyle izledi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Karizma Akrobasi Grubu’nun gösterisinin ise nefes kestiği programın sonunda Başkanvekili Karlık, yarışmaya katılan öğrencilere madalyalarını verdi. Tören, günün anısına hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.