Muş’ta 2012 yılında temeli atılan ve bitme aşamasına gelen Beyaz Saray Alışveriş Merkezi (AVM), vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Dış cephesiyle göz kamaştıran alışveriş merkezi, Muş’un en büyük AVM’si özelliğini taşıyor.
2012 yılında temeli atılan Beyaz Saray AVM bitme aşamasına geldi. Muş’un en büyük alışveriş merkezi olarak gösterilen Beyaz Saray AVM’yi her gün yüzlerce insan ziyaret ediyor. Binanın dış cephesindeki ihtişam insanları cezp ediyor. Beyaz Saray AVM’de yapılan mağazalar ve home ofislerde birinci sınıf malzemeler kullanıldığını belirten İnşaat Mühendisi Hüseyin Dikmen, “Beyaz Saray AVM toplam 16 bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir. 150 araç kapasiteli iki katlı otoparkımız mevcuttur. Eksi birde 965 metrekarelik alanda özel bir marketler zinciri de hizmet verecek” dedi.
Mağazalar ve home ofisler hakkında bilgi veren Dikmen, “AVM’de 64 mağaza bulunmaktadır. Mağazalarımız 65 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor. Yine AVM’de 42 adet home ofis bulunmaktadır. Home ofisler 70 metrekare ile 200 metrekare arasında değiyor. En üst katta bir 200 metrekarelik alanda ise eğlence merkezi, cafeterya ve çocuk oyun alanları olacak" diye konuştu.
Beyaz Saray AVM’nin yapımı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ON-ER İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç ise, Muş’a yakışan bir eser inşa ettiklerini söyledi. Kentin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Koç, ON-ER İnşaat olarak Muş’un ihtiyacını karşılayabilecek bir AVM yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Home ofislerin ve mağazaların beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü de sözlerin ekleyen Koç, “Esnaf ve işadamlarımızın yoğun talebi ile karşılaştık. AVM’nin modern bir görünüme sahip olması için kullanılan malzemelerin en iyisini tercih ettik. Yürüyen merdin ve asansörlerin dahi birinci kalitesini getirdik. Şu anda kurulum çalışmaları devam ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde AVM’nin tamamı hizmette olacaktır. Muş’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olacak. Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan AVM şimdiden insanların akın ettiği bir yer haline gelmiştir. Her gün yüzlerce insan gelip, geziyor” diye konuştu.