Suriye’deki iç karışıklıktan hamile eşi ile birlikte kaçmayı başaran Suriyeli genç, savaşta yaşananları aratmayacak acı ile yüz yüze geldi. Suriyeli baba, sınırda doğan üçüz bebeklerden birini doğumundan iki gün sonra sıcaklık ve açlık nedeniyle kaybetti.
Suriyeli 36 yaşındaki İsa Eşeyh, hamile olan 30 yaşındaki eşi Raife El İbrahim ile iç karışıklığın olduğu Halep’ten birkaç ay önce kaçmayı başardı. Çoğu zaman yaya sürdürdüğü yolculuk boyunca Kuzeydoğu yönünde hareket eden çift, IŞİD kontrolünde bulunan ve sakin olan Tel Abyad’a ulaşmayı başardı. Türkiye sınırını geçerek çocuklarını Türkiye’de dünyaya getirmek isteyen çift, 16 gün kaldıkları Tel Abyad’da YPG ve Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) birliklerinin kente hareket etmesi ile yeniden can güvenliği endişesi yaşadı. Suriyeli İsa Eşeyh, eşinin doğum zamanının yaklaşması ve Tel Abyad’ın boşalmaya başlaması nedenleriyle on binlerce kişi gibi Talebyad sınır kapısına giderek Türkiye’ye geçmek istedi. IŞİD kontrolündeki kapının çıkışlara yasaklanması nedeniyle sınır hattındaki tampon (mayınlı) bölgede kapının açılmasını bekledi. Mayınlı bölgede eşinin üçüz bebek doğurduğu Eşeyh, açlık, susuzluk ve sıcak nedeniyle bebekleri hasta oldu. Telabyad kapısına 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye tarafındaki Zenginova köyü karşısından Türkiye’nin geçişlere izin verdiği haberi üzerine üçüzleri ile birlikte 17 kilometre yolu yürüyerek alana ulaştı. Buradan geçiş olmadığını öğrenmesi ile tekrar yaya geriye dönen çift, doğumun ardından iki gün sonra sınır kapısına ulaştı. Çiftin ismini bile vermediği üçüzlerden biri, sınır kapısındaki ikinci günü açlık, susuzluk ve sıcak gibi nedenlerle yaşamını yitirdi. Telabyad’daki kent mezarlığına bebeğini defneden çift, aynı gün sınırın açılması ile Türkiye’ye geçti.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sınır kapısının karşısındaki bir inşaat alanında geceyi geçiren çiftin, Beyan, Muntehe ismini verdikleri ikizleri yaşam mücadelesini sürdürdü. Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hadi Aslak’ın Suriyelilere su dağıtırken karşılaştığı çiftin olayı anlatması ile dram ortaya çıktı. Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hadi Aslak ile bölgedeki gazetecilerin devreye girmesi ile sıkıntılar son buldu. AFAD yetkililerine çiftin yürek burkan dramı anlatılması üzerine bölgeye gelen ekipler, araçla çifti ve bebeklerini alarak, Süleymanşah Çadırkentine götürdü. Buradaki sahra hastanesinde tedaviye alınan bebekler yeniden hayata tutundu.