Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de geçen hafta sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin gözaltına alınması ilgili bazı sivil toplum örgütleri açıklama yaptı.
Gözaltındaki Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek için bir araya gelen siil toplum örgütü temsilcileri Hakkari Belediyesi'ni ziyaret etti ve belediye meclisi üyeleriyle görüştü. Çıkışta açıklama grup adına açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, emniyette sorguları süren Hatifoğlu ve Çiftçi'nin serbest bırakılmasını istedi. Akbulut, "Özellikle seçilmiş Belediye Başkanlarımızın evleri aranırken OHAL'i aratmayacak bir arama yöntemiyle kapıları kırılarak içeri girildiği görülmekte. Biz bu anlamda Hakkari sivil toplum örgütleri olarak bu tür uygulamaları kabul etmediğimizi ve doğru bulmadığımızı bir kez daha dile getiriyoruz" dedi.
Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin haklarında savcılığın açtığı soruşturmada il dışında oldukları için ifade vermeye gidemediklerini ileri süren  ve bu nedenle haklarında arama kararı verildiğini belirten Akbulut, "Dün savcılığa haklarındaki arama kararı gerekçesini öğrenmek için gittiler, hukuk dışı bir uygulama ile karşı karşıya kaldılar. Savcının kendisini ve avukatları kabul etmemesi, antidemokratik bir gözaltı uygulamasıyla seçilmiş belediye başkanlarımız terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldüler" diye konuştu.   FOTOĞRAFLI