SAMSUN (AA) - Kavak Belediyesi tarafından yaptırılan dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu'nun heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe girişinde yaptırılan heykelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Yaşar Doğu'nun Türkiye'nin gücünü dünyaya tanıttığını söyledi.

Doğu'nun aradan 54 yıl geçmesine rağmen unutulmadığını, başarılarının hala konuşulduğunu dile getiren Yılmaz, "Ahlakıyla, sporuyla örnek olmuş bir dehadır. Yaşar Doğu Anıt Heykeli'nin arka kısmına büyük bir pano yapılarak üzerine hayatı, şampiyonlukları ve hakkında varsa güzel sözlerini yazalım" dedi.

Yılmaz, Doğu'nun Emirli köyündeki büyüdüğü evi müze haline getirdiklerini, nisan ayında açılışını yapmayı planladıklarını bildirdi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da ilçe girişinde yaptırılan heykelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, ünlü güreşçi Yaşar Doğu'nun spora verdiği önem ve Kavak Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı.

Daha sonra ilçeye hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile Kavaklılar Derneği Federasyonu Başkanı Yılmaz Karagöz tarafından plaket verildi.

Konuşmaların ardından anıt heykelin açılışı yapıldı.

Buradaki törenin ardından Atatürk Parkı'nda Kavak Belediyesinin çalışmaları sırasında verdikleri katkıdan dolayı köyden mahalleye dönüştürülen 7 mahalle muhtarına plaket verildi.

Törene Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ile davetliler de katıldı.