Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ferhamuz Ulağ’ın örgüt tarafından zorla dağa götürüldüğünü ileri süren ailesinin başlattığı süresiz açlık grevi üçüncü güne girdi.
Antalya’da yaşayan Ulağ Ailesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ferhamuz Ulağ’ın örgüt tarafından zorla dağa götürüldüğünü ileri sürerek üç gün önce Tunceli merkez Seyit Rıza Meydanı’nda açlık grevine başladı. Meydanda kurdukları barakada açlık grevlerini sürdüren anne Fidan Ulağ ile 5 çocuğu su, tuz ve şeker dışında hiçbir şey tüketmediklerini, kardeşleri kendilerine getirilinceye kadar da açlık grevine devam edeceklerini söyledi.
Ailenin açlık grevine 84 yaşındaki babaanne Cemile Ulağ’ın yanı sıra bazı akrabaları da destek veriyor. Türkçe ve Zazaca ’Oğlumuzu, kardeşimizi istiyoruz’ pankartı asan aile bireyleri soğuktan korunmak için de baraka içine soba kurdu.
Diyaliz hastası olduğunu belirten anne Fidan Ulağ, "Geldim burada çocuklarımla oturuyorum. Bütün yetkililerden yardım istiyorum. Başbakandan, sivil toplum kuruluşlarından, meclis üyelerinden, duyarlı insanlardan, halkımızdan, herkesten yardım bekliyorum. Çocuklarımın okuldan geri kalmasını istemiyorum. Bir an önce bir çözüm bulunsun" dedi.
DBP’li yetkililerin kendilerini ziyaret ederek grevden vazgeçmelerini istediğini dile getiren Müjdat Ulağ, "Biz direneceğiz, devam ediyoruz. Çocuğumuz gelene kadar da devam edeceğiz" diye konuştu.
Müjdat Ulağ, tuz, şeker ve su dışında gıda maddesi almadıklarını ifade ederek, kardeşleri gelene de kadar da böyle devam edeceklerini söyledi.
Türkçe bilmeyen 84 yaşındaki babaanne Cemile Ulağ, torununun bulunması konusunda yardım isterken, abla Berna Ulağ da Marmara Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği okuduğunu ancak kardeşi gelene kadar okula gitmeyi düşünmediğini söyledi.