İstanbul D-100 Karayolu'nda zikzak çizerek ilerlerken kontrolden çıkan otomobil, aynı yöndeki kamyonetle çarpıştı. Kazada 24 yaşındaki sürücü Mehmet Bozkuş ile üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Bengi Sevilir hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.



Kaza, D-100 Karayolu Çağlayan mevkii Topkapı istikametinde saat 04.30 sıralarında meydana geldi. Sabaha karşı bir eğlence mekanından ayrılan Mehmet Bozkuş (24) ile arkadaşları Mersin Toros Üniversitesi öğrencisi Bengi Sevilir (19) ve Esenyurt Üniversitesi öğrencisi Sabine Üşenmezbaş (19) otomobille eve doğru yola çıktı.

Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre, Mehmet Bozkuş'un kullandığı 34 DT 1402 plakalı otomobil, Mecidiyeköy mevkiine geldiğinde önündeki araçları zikzak çizerek sollamaya başladı. Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, aynı istikamette ilerleyen Muhammet Kabacıoğlu'nun kullandığı 34 BZV 46 plakalı plastik sandalye yüklü kamyonetle çarpıştı.Kamyonet yola devrilirken, çarpışmanın şiddetiyle hurdaya dönen otomobilde yangın çıktı.



VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU
Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada yol kenarında duran araç sürücüleri de yaralıların yardımına koştu.

Vatandaşlar, Sabine Üşenmezbaş ve devrilen kamyonetin sürücüsü Muhammet Kabacıoğlu'nu yaralı olarak araçlardan çıkarttı. Sağlık ekipleri, Üşenmezbaş'ı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Kabacıoğlu'nu da Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan 2 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



2 GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Mehmet Bozkuş ve yan koltukta oturan arkadaşı Bengi Sevilir ise dumanların çıktığı otomobil içerisinde sıkıştı.

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobilde çıkan yangını söndürdü. Yapılan incelemede araçta sıkışan Mehmet Bozkuş ve Bengi Sevilir'in hayatını kaybettiği belirlendi.
Araçtan çıkartılan iki gencin cenazesi, Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.