RİZE (AA) - Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamit, vefatının 97. yılı dolayısıyla AK Parti Rize Gençlik Kolları üyelerince anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen AK Parti Rize Gençlik Kolları üyeleri, Memişağa Parkı'na kadar yürüdü. Tekbir getiren gruptakilerin bazılarının Sultan Abdülhamit'in fotoğraflarını taşıdığı görüldü. 

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Muhammet Ali Demirkan, grup adına yaptığı açıklamada, Sultan Abdülhamit Han'ın Osmanlı devletinin 34. padişahı olduğunu anımsattı.

Sultan Abdülhamit'in hayatı, idareciliği ve siyaset üstü kişiliğiyle yaşadıklarının bugüne ışık tuttuğunu ifade eden Demirkan, "Sultan Abdülhamit'i anlamak, öngörülü olmaktır. Onu anlamak vatan topraklarının sadece savaşla kazanılıp savaşla kaybedilmeyeceğini anlamaktır. Sultan Abdülhamit'i anlamak ümmet olmaktır. Atamızı yaşadığımız süre boyunca saygıyla anmak, bugün yaşanan Filistin'deki zulmü sonlandırmak, onun şahsına verilebilecek en büyük hediyedir" diye konuştu.

Demirkan, Sultan Abdülhamit'in Osmanlı padişahları içinde farklı bir hükümdar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sultan Abdülhamit Han projeleri, izlediği siyaset anlayışı ve ortaya koyduğu politikaları ile tıpkı bugün gibi dahili ve harici saldırı ve ihanetlere maruz kalmış bir cihan lideridir. Günümüzde yaşadıklarımız, 100 sene önce cihan padişahının yaşadıklarını ve uğradığı ihanetin aynı eller tarafından, benzer kuklalar vasıtasıyla yeniden sahneye konulması değildir de nedir? Sultan Abdülhamit'i rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri dağıldı.