Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Kars'ta bulunan Arslan, AK Parti  Kars Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, Kars'ın birlik, beraberlik ve  kardeşlik içerisinde nasıl yaşandığını bin yıldır coğrafyada en iyi şekilde  ortaya koyduğunu belirtti.

Kars'ın AK Parti'nin arkasında sağlam duracağına inandığını ifade eden  Arslan, şöyle konuştu:

"Bizi ne kadar desteklerseniz, sizi o kadar güçlü temsil ederiz.  Arkamızda ne kadar durursanız, biz o kadar güçlü dağları deviririz, tünelleri  deleriz, denizlerin altından geçeriz. Aynı şeyi Türkiye için de söyledik. Cazibe  Merkezleri kapsamında bu illere yatırımın, sanayinin ve istihdamın gelmesi için  verdiğimiz bütün sözleri yerine getiriyoruz. Bölünmüş yollarımız bitecek. Bundan  hiç şüpheniz olmasın. İlçelerimizi sıcak asfaltla tanıştırıyoruz. Yeter ki siz  güçlü destek olun. Ardahan'dan Karadeniz'e bölünmüş yol, Iğdır'a, Van'a kadar  bölünmüş yol yapıyoruz. Bunları konuştuk, bunlardan hiç kimsenin  şüphesi  olmasın."

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi bölgenin kurtuluşu

 Arslan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nde sona gelindiğine  dikkati çekti.

Projenin bölgenin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan  Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi artık bitiyor, bunun dönüşü yok. Bu  proje Kars'ın da bölgenin de kurtuluşu. 'BTK Demiryolu Projesi tek başına yetmez'  dedik ve 'Iğdır üzerinden Nahçivan'a, İran'a, Pakistan'a bağlayacağız' dedik. 2  gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Pakistan'daydık. 10 ülkeyle  toplantılar yaptık ve on ülkenin de konuştuğu tek şey, Bakü-Tiflis-Kars,  Kars-Iğdır-Nahçivan projelerinin biran önce bitmesi. Bölgelerin yükünü Kars  üzerinden Avrupa'ya gönderelim istiyoruz. Dolayısıyla projemizin öneminin  farkındayız." ifadelerini kullandı.

Demiryolu projelerinin beraberinde yeni yatırımlar getireceğine işaret  eden Arslan, bunun için Kars'ta bir lojistik merkezi yapma kararı aldıklarını  hatırlattı.

Arslan, "O proje tek başına yetmez dedik ve Kars Lojistik Merkezinin  ihalesini yaptık. İhale bitti, 100 milyon liralık ihale kararını verdik ve  firmaya daveti yaptık. İtiraz sürecini bekliyoruz. Bu günlerde inşallah kazmayı  vuracağız." dedi.

MHP'ye ve Bahçeli'ye teşekkür etti

Ülkenin istikrara, büyümeye ve emin adımlarla 2023 hedeflerine  yürümesi gerektiğini anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Biz size verdiğimiz sözü yerine getirerek, 316 imzayla Anayasa  değişikliği teklifini meclise getirdik. Kavgalara rağmen, 316 imzamızın arkasında  durarak, kürsü işgallerine rağmen, her kelepçelemeye rağmen, ayak ısırmalarına  rağmen, irademizin size verdiğimiz sözün arkasında durduk ve sizin huzurunuza  getirdik. Anayasa değişikliğinde AK Parti'nin yanında olan MHP'ye teşekkür etmek  istiyorum. MHP ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Sayın Bahçeli devleti  idare etmenin, hükümet kurmanın ne kadar zor bir şey olduğunu biliyordu ve  diğerlerine uymadı. 'AK Parti'nin bu fikri milletimin hayrınadır, ülkemizin  geleceğine gereklidir' dedi ve arkasında durdu, duruyor onlara müteşekkiriz."

Konuşmaların ardından, Bakan Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf  Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurdele keserek AK Parti  Kars Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak:Milliyet