Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi nedeniyle Göbü’nün içinden köprünün trafiğe kapatılmasından sonra halk diğer köprüden geçen ağır tonajlı araçların geçmemesi için yolu trafiğe kapattı.
Göbü köyünde geçtiğimiz haftalarda yağan aşırı sağanak yağmur sonrası köyün içinden geçen derenin taşması sonucu köyde bulunan cami, yol ve dere duvarları zarar görmüş 1 kişi ise sele kapılmaktan son anda kurtarılmıştı.
Yaşanan olay sonrası Zonguldak’ı Filyos’a bağlayan ve Göbü köyünden geçen yolda kalan köprünün selde zarar görmesi sonucu Aşağı Mahalle yolu selden sonra trafiğe açılmış ancak buradaki köprüde ağır tonajlı araçların geçmesiyle yıkılma noktasına gelmişti. Göbü halkı buradan ağır tonajlı araçların buradan sonra geçmemesi amacıyla köprüde yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.
Yola konulan demir bariyerle yolu kapatan vatandaşlar buradan ağır tonajlı araçların geçmesi sonucunda köprünün yıkılacağını ifade ederek, selden zarar gören köprünün yapılması için yetkililere çağrıda bulundu. Yaşanan yol kapatma eylemi ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.