Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi’ne göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrencilerden, okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri ön lisans ve lisans programlarının 1. yarıyılına “İkinci Üniversite” kayıt türünde başvuracak adayların kayıt işlemleri 9-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Üniversiteden yapılan açıklamada, yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrencilerin okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilecekleri belirtildi.
“Aynı zamanda yükseköğretim kurumlarının herhangi bir ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler de okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler” denilen açıklamada, “Bununla birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olan öğrenciler “İkinci Üniversite”ye başvuru yapabilirken bu fakültelerden herhangi birine hâlen kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmez. Adaylar, 9-22 Eylül tarihleri arasında http://kayit.anadolu.edu.tr internet adresinden başvuru yaptıktan sonra 2015-2016 Öğretim Yılı İkinci Üniversite İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurup kayıtlarını tamamlayabilirler. 22 Eylül 2015 tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. 22 Eylül Salı günü sona erecek başvurular için İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu ile Öğrenci Kılavuzunawww.anadolu.edu.tr/acikogretim “Kılavuzlar” bağlantısından ya da http://kayit.anadolu.edu.tr İnternet başvuru sitesinden ulaşılabilir. “İkinci Üniversite” kayıtları ve başvuru koşulları ile ilgili www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/ikinci-universite internet adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.