Dicle ilçesinde sabah saat 10.00 sularında polis aracının geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç patlatılmış, olayda 1 polis şehit olmuş, 1’i polis 7 kişi yaralanmıştı. Patlamanın ardından olayın gerçekleştiği Hastaneler Caddesi'ne çok sayıda polis ve sağlık görevlileri ile itfaiye araçları sevk edildi.
Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, güvenlik güçleri de bölgede inceleme çalışması başlattı.


PATLAMA 1 KİLOMETRELİK ALANDA CAM BIRAKMADI
Patlamanın şiddeti nedeniyle olay yerinden bir kilometrelik alan içerisindeki çok sayıda ev hasar gördü. Çevredeki bütün camlar patlama nedeniyle kırılırken, bazı vatandaşlar ölümden döndü. Olay yerinden yaklaşık 500 metre ötesinde oto tamirciliği yapan bir kişi, patlamanın ardından büyük şok yaşadıklarını, olay anında içeride çalıştığını kaydetti. Görgü tanığı, "Patlama anında çok büyük bir ses geldi ve bütün camlarımız kırıldı. Bir müddet sonra dışarı çıktığımda olay yerinden kara dumanlar yükseldiğini gördüm. Çıktığımda yerde araç parçalarına rastladım. Şans eseri kurtulduk. Buralarda daha önce şüpheli bir araca rastlamadım" dedi.

Polisin olay yerindeki incelemesi devam ediyor.


İHA