Balıkesir’de, ’Kaçış 1950’ filminin galası Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Bulgaristan’da 1950-1970 yılları arasında gördükleri baskı nedeniyle Türkiye’ye kaçan 3 Türk gencin hikayesini anlatan ’Kaçış 1950’ filminin galası, Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Galaya Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Yeşilçam’ın unutulmaz karakter oyuncusu Yavuz Karakaş ve çok sayıda davetli katıldı. Yapımcılığını ve genel yayın yönetmenliğini İhsan Taş’ın üstlendiği filmin yönetmenliğini İbrahim Biçer yaptı. Kaçış 1950’nin oyuncu kadrosunda ise İlker Gürsoy, Burak Kaya, Şeyma Erdoğan, Mehmet Vanlıoğlu, Ali Özkan Dinkçi, Emrah Doğan, Mesut Eray, Mustafa Akkeçi ve Nail Akkeçi yer aldı. Filmin galasına şeref konuğu olarak Türk sinemasının duayen sanatçılarından Eşref Kolçak da katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, "Kaçış filminin galasındayız. Oyuncular ve seyirciler burada. Güzel bir film ortaya çıktığını duyduk, onun için bu kadar büyük bir teveccüh var. Filmi seyrettikten sonrada kanaatimiz oluşacak" şeklinde konuştu.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu filmin sponsorları arasında olduklarını ifade ederek, "Kaçış 1950 filminin galası için buradayız. Balıkesir’de bir filmin ilk defa galası yapılıyor. Altıeylül Belediyesi olarak buradaki çekimlerine de destek olmuştuk. Ben filmin yönetmeni ve tüm oyuncularına başarılar diliyorum. Filmin çok izleyiciye ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Filmin başrol oyuncusu İlker Gürsoy ise Mustafa karakterini canlandırdığını belirterek, "Filmin konusu isminden de anlaşıldığı gibi kaçış. Bulgaristan’dan Türkiye’ye kaçan 3 Türkün hikayesi konu ediliyor. Bulgaristan’da 1950’li yıllarda yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntılardan kaçmak isteyen 3 Türk gencin hikayesi" şeklinde konuştu.
Filmin diğer başrol oyuncusu Şeyma Erdoğan da ana karakter Mustafa’nın eşini canlandırdığını söyledi.
Eşref Kolçak ise Balıkesir’de çok sıcak bir karşılama bulduklarını ifade ederek, "Ben ve tüm sanatçı arkadaşlarım Balıkesir’in sıcaklığını hissediyoruz" dedi.
Galada oyunculara, teknik ekibe ve Türk sinemasının emektarlarına Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur tarafından hediyeler verildi. Gala pastasının kesiminin ardından salona alınan davetliler, Kaçış 1950 filmini seyretti.