Yurt içinden ve yurt dışından gelen manuel terapi uzmanları, Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu’nun organize ettiği seminerde bir araya geldi.
Bursa’daki tedavi merkezinde bel ve boyun fıtıklarına manipülasyon tedavisiyle ameliyatsız çözüm sunan Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, yurt içi ve yurt dışından gelen manuel terapi doktorlarıyla grup semineri düzenledi. Oldukça başarılı geçen seminerde, bilhassa Rusya’nın tanınmış manuel tıp doktorlarından Prof. Dr. Sergey Nikonov’un sunumu ilgiyle karşılandı.
İstatistiklere göre, 50 yaşına gelen insanların yüzde 80’inin hayatlarının herhangi bir döneminde mutlaka bel ağrısı çektiği, ayrıca erişkinlerde boyun ağrısı ve tutukluk sıklığının yüzde 18 olduğu açıklandı. Bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı olanların yüzde 98’inin ameliyatsız iyileşebilği, sadece yüzde 1-2 hastada ameliyatın gerekebildiğini ifade edildi.
Rusya’nın tanınmış manuel tıp doktorlarından ve Rusya Manuel Tıp Derneği yöneticilerinden Prof. Dr. Sergey Nikonov ile yurt içi ve yurt dışından gelen manuel tıp doktorları, 23-26 Temmuz tarihleri arasında ‘omurga manuel (elle) tedavisinde ileri teknikler’ konulu seminere katıldı. Seminere ev sahipliği yapan Türkiye’de düzenleyen Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, önümüzdeki dönemlerde de manuel tedavi ile ilgili uluslararası temel ve ileri seviyede eğitimler düşündüğünü, bu eğitimlerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
Dünyadaki tanınmış manuel tıp doktorlarıyla uluslararası bilgi ve tecrübe paylaşımı için özel grup seminerleri düzenleyerek Türkiye’de “Manuel terapide Ar-Ge” çalışmalarını motive etmeyi düşünen Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, elle tedaviyle ilgili yeniliklerin bu seminerlere katılan hekimlerce kazanılmasını hedefliyor. Ayrıca Türkiye’de manuel terapi uygulayan doktor sayısının az olduğunu ifade eden Dr. Ali Şahabettinoğlu, önümüzdeki yıllarda bu sayının artmasını ümit ettiğini, bu konuda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
Prof. Dr. Sergey Nikonov, “Türkiye’deki manuel tıp seminerine davet edildiğim için Dr. Ali Şahabettinoğlu’na teşekkür ediyorum. Manuel terapi Türkiye’de doktorlar arasında henüz çok yaygın değil, ancak gelişmeler ve çabalar çok umut verici. Kas-iskelet rahatsızlıklarının çoğunda manuel terapi oldukça etkili. Özellikle bel ve boyun fıtıklarının çoğu ameliyatsız elle tedavi edilebiliyor. Sadece yüzde 1-2 hastada ameliyat gerekebiliyor. Uzun yıllar boyunca edindiğim tecrübe ve bilgilerimi paylaşmaktan büyük sevinç duydum. Böyle seminerler düzenleyerek manuel terapinin yaygınlaşmasına katkı sağlayan Şahabettinoğlu’na başarılarının devamını diliyorum. Şahabettinoğlu’nu televizyonlarda izledim. Uyguladığı teknikler çok doğru ve başarılı” diye konuştu.