AYDIN'da Ak Parti'den Milletvekili seçilen Mehmet Erdem, seçim bölgesinde yer alan MHP ve CHP'lilerin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu'dan kente göç eden Kürt vatandaşların da partisine oy verdiğini söyledi. Erdem, 7 Haziran sonrası HDP'ye oy veren Kürt seçmenin böylelikle yuvasına döndüğünü belirtti.
AK Parti MKYK Üyesi de olan 26'ncı dönem Milletvekili Mehmet Erdem, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinde liste dışı kalan, ancak 1 Kasım seçimlerinde tekrar birinci sıradan aday gösterilen Erdem, sonuçlara bakıldığında halkın mesajlarının olduğunu ve bu mesajları da herkesin aldığını belirtti. Erdem, "Türkiye'de sağduyu kazandı. Altını çizerek söylüyorum, seçimi milletimiz kazandı. Milletimiz hem siyasi istikrarın hem de ekonomik istikrarın devamını istedi. 'Benim ekmeğimi küçültme' mesajını verdi. Ekonomi büyüsün, Türkiye büyüsün mesajını verdi. Seçmenimiz Türkiye'nin 2023 hedeflerine inandığını gösterdi. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini söyledi. Devlete paralel yapılarla mücadele edilmesi gerektiğinin mesajını verdi. Her şeyden önce milletimiz huzur istediğini ifade etti sandıkta. Bu mesajları herkesin aldığı kanaatindeyim. İnşallah mesajlar doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
"ÇALIŞTIK VE HALKIN MEMNUNİYETİNİ ALDIK"
Bu seçimde 7 Haziran'da CHP'ye kaptırılan bir milletvekilini geri aldıklarını vurgulayan Erdem, "7 Haziran'da CHP fazladan bir milletvekili almıştı, biz onu geri aldık. Olması gereken buydu. Partinin kuruluşundan bugüne kadar partimizde yer almış, teşkilatlarda yer almış arkadaşlarımız sahaya indiler. İl Başkanımız Ömer Özmen başta olmak üzere, ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kolları hepsi sahaya indiler. AK Parti teşkilatını, milletvekili aday arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 7'nci sıradaki arkadaşımız birinci sırada gibi çalıştı. Aday listesi açıklandıktan sonra yaptığımız toplantıda 'Arkadaşlar bireysel anlayışı değil, kurumsal anlayışı ön planda tutacağız, takım ruhunu koruyacağız, bu ruhla toplumun karşısına çıkacağız' demiştim. Çok şükür aday arkadaşlarımız bunu destekle karşıladılar. Bunun sonucu da propagandamızı AK Parti kurumsal kimliği üzerine kurduk ve takım anlayışını ön plana çıkardık. Toplum da bunu memnuniyetle karşıladı. Çok güzel bir seçim geçirdik" diye konuştu.
"KÜRT SEÇMEN YUVASINA DÖNDÜ"
MHP ve CHP'li seçmenlerin de oylarını aldıklarını söyleyen Erdem, "Özellikle MHP'ye oy vermiş seçmenden bu seçimde AK Parti'ye oy verenler oldu. Hatta geçen seçimlerde CHP'ye oy vermiş bazı seçmenlerin de oy verdiğini biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu'dan ilimize göç etmiş Kürt seçmenden son 7 Haziran seçimlerinde propagandanın etkisiyle HDP'ye oy verenler olmuştu. Onlardan da tekrar AK Parti'ye dönüş oldu, yuvalarına dönmüş oldular. Tüm Aydınlı hemşerilerime de bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI