Taşeron İşçiler ile ilgili son dakika gelişmesi daha yaşandı. Bakan Müezzinoğlu, Taşeronlara kadro konusunda çok önemli bilgiler verdi.Kaynak: Taşeron'a Kadro ile ilgili flaş açıklama! Taşeronların kadroya geçişi nasıl olacak? 720 Bin Taşeron İşçi'nin kadro merakını biraz dindiren Müezzinoğlu, Taşeron'a kadro'nun kesin olarak verileceğinin sinyalini verse de, kadroya geçecek taşeronların devlet memuru gibi olmayacağını söyledi. Aralık Ayı'na kadar geçen sürede gerek konunun Bakanlar Kurulu'na taşınması, gerekse Binali Yıldırım'ın "Taşeron Konusunu çözün" açıklaması Taşeronları bir hayli heyecanlandırmıştı.

Taşeron İşçi kadro son dakika haberleri

Taşerona kadro konusunda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017'yi işaret ederek, "Haklarını güvence altına alacağız" dedi.Bakan Müezzinoğlu, "Bu konuya 2017'de bakacağız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomimizi toparlayıp önümüzdeki dönemde görüşeceğiz. Haklarını güvence altına alacağız ama bu memuriyet olmayacak" dedi. "Kamu personeli reformunun hayata geçirilmesi halinde kamudaki tüm personeller memnun kalacak. Taşeron işçiler kamuda istihdam edilirlerse, aldıkları maaşlar sabit kalacak ve özel sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilecekler. Bu da demek oluyor ki, taşeron işçi kadrolu değil, sözleşmeli personel olacak...

TAŞERON KADRODA KADEMELİ GEÇİŞ SİSTEMİ OLACAK

1 Kasım 2015'ten önce işe girenlerin düzenlemeden yararlanacağı yer alsa da bu tarihten sonra işe girenlerinde kamuya alınabileceği bir yapı oluşturulacak. Kademeli bir kadroya geçiş sistemi olacak. Taşeron çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Eğer bizim üzerinde çalıştığımız sistem olursa 1 Kasım veya 5 Kasım olmayacak. İlk önce 1 Kasım öncesindekiler kadroya alınacak. Sonrasında diğerleri. Bunun için kamu kuruluşlarının talepte bulunması gerekiyor. Örneğin sağlık Bakanlığı 10 bin ilave personel talep ettiğinde 1 Kasım sonrasında işe başlayanlar içerisinden bu kadar kişiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek" dedi.

TAŞERON İŞÇİ NEDİR

Türkiye'de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda 'taşeron' adı altında çalışan var. İçlerinde memur görevlerini yapanlar da var, çok önemli pozisyonlarda olan da. Ancak birçoğunun kadrosu ya 'temizlik işçisi' ya da 'mutfak elemanı' olarak gösteriliyor. Yani kanun diliyle 'muvazaa' yapılıyor.

Kaynak:Akşam