Aydın’da kadın kolları oluşumunu tamamlayarak komisyonlarını oluşturan Eğitim-Bir Sen kadınlara yönelik tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenledi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin de katıldığı toplantıda eğitimci kadınlar tanışıp kaynaştı.
Aydın’da bir kırbahçesinde düzenlenen kahvaltılı toplantının açılışında konuşan Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı İsmail Yiğit, Türkiye’de son 10 yılda hayal bile edilemeyen pek çok kazanımın elde edilmesinde Eğitim Bir-Sen’in ciddi gayretleri olduğunu belirterek, inancı gereği başörtüsü ile çalışmak isteyen kadınların sorununun çözüldüğünü önümüzdeki süreçte gelir dağılımında adalet ve memurlara siyaset serbestliği üzerinde çalışacaklarını söyledi.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı Habibe Öcal, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Okumuş, Protokol üyelerinin eşleri, eğitimci kadınlarının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı kaynaşma toplantısında konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kendisinin aynı zamanda Türkiye’nin tek kadın İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu belirterek kadınların birlik ve beraberliğini önemsediğini söyledi.
Dünyadaki değişimin özgürlük talepleri ile birlikte birçok yenilik ve değişimi beraberinde getirdiğini belirten Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı İsmail Yiğit, Türkiye’deki barışa bağlı özgürleşmenin göbeğinde Eğitim Bir-Sen’in yer aldığını söyledi.
“8 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİM BİR DAYATMAYDI”
Türkiye’de son 10 yılda hayal bile edilemeyecek kazanımları elde ettiklerini belirten Şube Başkanı İsmail Yiğit, “8 yıllık kesintisiz eğitim sistemi aslında bir dayatmaydı. Amaç din eğitimini ve imam hatip okullarının önünü kapatmaktı. Şu anda 4+4+4 eğitim sistemi var. İsteyen istediği şekilde eğitimini alıyor. 10 yıl önce baş örtüsü serbestliği hayal bile edilmezdi. Bu yasağın kalkması için 12 milyon 300 bin imza topladık. Artık inancı gereği başını örten bir bayan başını açmak zorunda kalmadan işini yapabiliyor. Bizler bu hayallerin gerçekleşmesinde çalışmalarımızla yer aldık. Önümüzdeki süreçteki hedefimiz Gelir dağılımında adalet ve memurların da siyaset yapabilme serbestliğidir” dedi.
Sendikanın düzenlediği etkinlikte bayanlar tanışıp kaynaşmış oldu. Başkan İsmail Yiğit, bu tür etkinliklere bundan sonra da ağırlık vereceklerini belirtti.