Eskişehir’in göz bebeği olan Porsuk Çayı’nın çalışanları, Ramazan ayı ile birlikte orucun zorluklarını su üzerinde yaşıyor.
Çalışanlar, sıcak hava ve ortalama 17 saatlik oruç süresinin büyük bir kısmını su üzerinde geçiriyor. Sabah saatlerinde mesaiye başlayan çalışanlar, sıvı kaybı nedeniyle öğleye doğru yaşadıkları susuzluk miktarı artıyor. Su üzerinde çalıştıkları için susuzluğu bir kat daha artan ekipler, zorlansalar da ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.
"ALLAH KUVVET VERİYOR"
Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESBOT Kaptanı Batur Avgın, su üzerinde oruç tutmanın zorluklarından bahsederek, "Bu sene Ramazan’ın yaz mevsimine gelmesiyle beraber ortalama bir 17 saat oruç tutuyoruz. İster istemez etkileniyoruz. Normalde suyun kenarı serin olur, ama sürekli suyun içinde olmak da insana suyu hatırlatıyor o yüzden de biraz etkileniyoruz. Sabah temizlikle beraber efor ve su kaybına uğruyoruz, terleyerek öğleden sonra ilerleyen saatlerde bunun etkisini görüyoruz. Tabi dayanıyoruz, Allah kuvvet veriyor” ifadelerini kullandı.