Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) en çok ilgi gören ürünler Antalya standında bulunan Korkuteli mantarı ve çörek otu kahvesi oldu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen YÖREX’te Anadolu’nun birçok il ve ilçesinden Antalya’ya getirilen yöresel tatlar ziyaretçilere ikram ediliyor. Fuarda en çok ilgiyi Korkuteli’nin kültür mantarının ve çörek otu kahvesinin çektiği belirtiliyor.
ANFAŞ Expo Center’da "Sizin Oraların Nesi Meşhur?" sloganıyla bu yıl 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 üretici firma olmak üzere toplam 388 katılımcının bulunduğu fuara, kentin 9 ayrı noktasından ücretsiz servis sağlanıyor. 7 Ekim’de açılışı yapılan ve 11 Ekim Pazar günü sona erecek Yöresel Ürünler Fuarı’nda Türkiye’nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine Anadolu’nun misafirperverliği de sergileniyor. Fuar alanındaki katılımcı illerin lezzetleri ziyaretçilere ikram ediliyor.
Büyük ilgi gören fuarda Antalya standında kentin meşhur Korkuteli mantarı ve çörek otu kahvesi, serpme böreği, piyaz ve kabak tatlısı, Kayseri standında meşhur Kayseri mantısı, Şanlıurfa standında çiğ köfte ve çam fıstığı, Burdur standında ceviz ezmesi, Isparta standında gül reçeli, elma cipsi, lavanta kolonyası, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy’ün ekmeği bu stantları ziyaret edenlere ikram ediliyor.