Portekiz’in Porto şehrinde konser vermeyi düşünen Rockçı İmam’a izin çıkmadı.

NAMAZ VE SEMİNERE KATILMAMAKTAN CEZA

Rock Müziği yaptığı için daha önce hakkında soruşturma başlatılan fakat yapmasında bir sakınca olmadığı bildirilen Ahmet Muhsin Tüzer, bu sefer Diyanet’ten 2’şer uyarı ve kınama cezası aldı. Rockçı İmam, yatsı ve öğle namazında olmak üzere 2 kere görevinin başında bulunmadığı ve 2014 yılında yaz Kur’an kursu seminerine katılmadığı için uyarı cezası alırken, daha önce geçirdiği soruşturmanın evraklarını basınla paylaştığı için kınama cezası aldı.

PORTEKİZ KONSERİ HAYAL OLDU

Ahmet Muhsin Tüzer’e, disiplin cezalarının yanı sıra Portekiz’de vereceği konser için izin çıkmadı. 1-3 Nisan tarihleri arasında Porto Serralves Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde, ünlü drone müzik sanatçısı Catherine Christer Hennix ile birlikte konser hazırlığı için önce Diyanet’ten izin alan Tüzer, daha sonra gelen bir yazıyla konsere gitmesine izin verilmediğini öğrendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahmet Muhsin Tüzer, Portekiz’de ünlü sanatçılarla birlikte vereceği konser için tüm hazırlıkları yaptıklarını ancak son dakikada gelen haberle sarsıldıklarını söyledi. İlk başta konsere vize veren Diyanet İşler Başkanlığı’nın, sonradan konseri iptal etmesine anlam veremediğini kaydeden Tüzer şunları söyledi:

“Uluslararası düzeyde bir konser için dünyaca ünlü bir müzeden Türkiye’de İmam olarak görev yapan bendenize gelen konser teklifinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından takdir edilmesi ve desteklenmesi kararı alması ancak mezkur konu ile ilgili kurumum olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önce uygun görüp daha sonra uygun değildir kararı vermesi ülkemizin değerleri ve kutsallarına kimlerin sahip çıktığı kimlerin çıkmadığı açısından oldukça manidardır. Neden uygun görülmediği hususunda somut bir gerekçe sunamayan Diyanet İşleri Başkanlığı tarih ve insanlık nezdinde sorumludur ve çok büyük bir vebali taşımaya adaydırlar.

Grubumuzun kurucusu olan İsveç kökenli Catherine Christer Hennix geçen yıl Kaş Müftülüğü’nde gerçekleşen ihtida merasimi ile İslamla şereflenmiş ve bundan sonraki yaşamını İslam’ın evrensel ve tasavvufi anlamda açılımları ve kazanımları için adamış bir yüce değerdir. Catherine Christer Hennix ve bana reva görülen bu anlaşılmaz tutum ve tavır hem yüce dinimiz İslam hem de ülkemiz açısından çok büyük bir vebaldir. Bu çağdışı kararı dünyaya nasıl açıklayacaklar? Bu ülkemiz ve İslam adına kara bir lekedir. Buna sebep olanlar hem maşeri vicdanlarda hem de insanlık nezdinde sorumludurlar.

Ayrıca çok kan kaybeden turizmimize bir nebze katkı hedefleyen bu konserden, mutlu olunması ve bu vesileyle ülkemizin kültürel olarak tanıtılmasına fayda sağlayacağı için destek verilmesi gerekirken kurumum Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tam tersi bir karar vererek konsere onay vermemesini tüm kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum”.