Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Faaliyetleri Daire Başkanlığı ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okullar arası Voleybol Gençler(B) Bay-Bayan Grup Birinciliği müsabakaları İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonuve Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda yapılan açılış seremonisi ile başladı.

İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine; Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Ebru Coşkun BAYRAKTAR, İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat TURAN, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu tesis amiri Ahmet ÇAKMAK Antrenörler, hakemler ve sporcular katıldı.
Yapılan seremoninin ardından turnuvanın ilk müsabakası, Sivas Lisesi ile Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi arasında yapılan karşılaşmayı, Sivas lisesi rakibi Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ni 3-1’lik setle yenerek ilk galibiyetini aldı.

26 Şubat 2016 bugün İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu ve Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda başlayan Voleybol Gençler(B) Bay-Bayan Grup Birinciliği müsabakaları dört gün sürecek olup, 29 Şubat 2016 pazartesi günü sona erecektir. Bayanlarda 144 sporcu erkekler de 72 sporcunun yarışacağı Voleybol Gençler(B) Bay-Bayan Grup Birinciliğinde bayanlarda; 12 il(Amasya, Bartın, Çorum, Karabük, Kastamonu, Rize, Sinop, Sivas, Tokat, Ordu, İstanbul, Ankara) Erkeklerde; 6 il (Çorum, Ordu, Sivas, Rize Tokat Zonguldak) katılım sağladı.
Müsabakalarda dereceye girecek olan sporcular 24 – 27 Mart 2016 tarihlerinde, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından belirlenecek ilde yapılacak olan Voleybol Gençler(B) Bay-Bayan yarı final müsabakalarına katılma hakkı kazanacaktır. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm sporcularımıza başarılar dileriz.